Avustralya yaklaşık iki yıl sonra ilk kez kapılarını açıyor

Avustralya yaklaşık iki yıl sonra ilk kez kapılarını açıyor
Koronavirüs salgınına karşı Mart 2020'den sınırlarını kapatan Avustralya yaklaşık iki yıl sonra yeniden dünyaya kapılarını açma kararı aldı.

Foto: Reuters / Sydney


Avustralya Başbakanı Scott Morrison, yaklaşık iki yıl sonra ülkesinin ilk kez turistlere kapılarını açacağını duyurdu. Turistler, 21 Şubat'tan itibaren ülkeye girebilecek.

Avustralya Başbakanı Morrison, koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak için sınırı vatandaş olmayanlara kapattıktan yaklaşık iki yıl sonra, tüm aşılı vize sahiplerine sınırlarını tamamen yeniden açacaklarını söyledi.

Avustralya sınırını Mart 2020'de kapatmış ancak göçmenlerin, uluslararası öğrencilerin ve sırt çantalı gezginlerin Aralık 2021’de ülkeye girişine izin vermeye başlamıştı.

‘AŞINIZ TAMSA DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ’

Canberra'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Başbakan Morrison, "Çifte aşı yaptırdıysanız, sizi Avustralya'ya tekrar davet etmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi.

Sıkı sınır kontrolleri ve ani kilitlenmeler, Avustralya'nın koronavirüs sayılarını birçok ülkeden çok daha düşük tutmasına yardımcı olmuş ancak son haftalarda hızla yayılan Omicron varyantı nedeniyle vakalar rekor seviyelere ulaşmıştı.

Öne Çıkanlar