Avustralya, Djokovic'ten sonra tenisçi Voracova'nın da vizesini iptal etti

Avustralya, Djokovic'ten sonra tenisçi Voracova'nın da vizesini iptal etti
Avustralya, erkekler dünya sıralamasının birinci ismi Sırp tenisçi Novak Djokovic'in ardından Çek tenisçi Renata Voracova'nın da ülkeye giriş vizesini iptal etti.

Çift kadınlarda dünya klasmanının 81. basamağında yer alan 38 yaşındaki sporcu Renata Voracova'nın vizesi,  Avustralya Sınır Güvenliği (ABF) tarafından iptal edildi.

Çekya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, çift kadınlarda dünya klasmanının 81. basamağında yer alan 38 yaşındaki sporcunun vizesinin Avustralya Sınır Güvenliği (ABF) tarafından iptal edildiği doğrulanırken, Voracova'nın karara itiraz etmeyeceği ve ülkeden ayrılacağı kaydedildi.

Çek sporcu, vizesi iptal edildikten sonra Djokovic'in kaldığı otele yerleştirildi.

Avustralya'ya geçen ay giden Voracova, hazırlık turnuvası niteliğindeki Melbourne Summer Set 2'de mücadele etmiş ve ilk turda elenmişti.

'İSTEDİĞİ ZAMAN OTELDEN AYRILABİLİR'

Avustralya İçişleri Bakanı Karen Andrews, Sırp tenisçi Novak Djokovic'in istediği zaman otelden ayrılabileceğini söyledi.
Katıldığı bir televizyon programında Sırp tenisçinin Avustralya'da gözaltında tutulmadığını vurgulayan Andrews, Djokovic'in otelden ayrılabileceğini ve güvenlik birimlerinin bu konuda kendisine yardımcı olacağını belirtti.
Mültecilerin tutulduğu otele yerleştirildikten sonra Djokovic'in kişisel eşyalarının havalimanında kaldığı ve farklı bir noktada karantinada tutulan ekibinin yanına geçmesine de izin verilmediği medya organlarına yansımıştı.

Andrews, benzer durumda olan başka sporcuların da bulunduğu yönündeki bilgiler nedeniyle yabancı tenisçilerin vizesinin yeniden incelendiğini aktarırken, kaç sporcunun vizesinin incelendiğine dair bilgi vermedi.

NE OLMUŞTU?

17-30 Ocakta' düzenlenecek olan Avustralya Açık'a katılamama riskiyle karşı karşıya kalan Djokovic, turnuva organizatörlerinden özel izin almasına karşın ülke sınırında sorun yaşamıştı. Melbourne Havalimanı'na gelen 34 yaşındaki tenisçi, tıbbi muafiyetlere izin vermeyen bir vizeyle ülkeye girmeye çalıştı. Aşı yaptırmayan Djokovic ile ilgili açıklama yapan Avustralya Başbakanı Morrison, "Kimse kuralların üzerinde değildir" demişti.

Avustralya Sınır Güvenliği (ABF), 5 Ocak gecesi, yerel saatle 23.00 sularında Melbourne Havalimanı’na inen erkekler dünya sıralamasının bir numarası Sırp tenisçi Djokovic'in ülkeye giriş şartlarını yerine getiremediği için vizesinin iptal edildiğini açıklamıştı.

Ünlü raketin "Avustralya'ya giriş şartlarını yerine getirmek için uygun kanıt sağlamadığı" ve bu nedenle vizesinin iptal edildiğini açıklayan ABF, iptalin ardından Djokovic'i Melbourne kentinin Carlton semtindeki mültecilerin tutulduğu otele yerleştirmişti.

Voracova da vizesi iptal edildikten sonra Djokovic'in kaldığı otele yerleştirildi.

 

 

Öne Çıkanlar