'Savunma Mitingi'ne Rize barosu katılmıyor: Çoklu baroya karşıyız ama zamanlama doğru değil

'Savunma Mitingi'ne Rize barosu katılmıyor: Çoklu baroya karşıyız ama zamanlama doğru değil
Avukatlık Yasası'nda yapılacak değişikliğe karşı başlatılan eylemlere çeşitli bahanelerle katılmayan Rize Barosu, bu kez de 'Savunma Mitingi'ne katılmayacaklarını açıkladı.

Gençağa KARAFAZLI


ARTI GERÇEK - Siyasi iktidarın Avukatlık Yasası'nda yapmaya hazırlandığı 'Çoklu Baro' değişikline karşı, baroların başlattığı protesto eylemlerine çeşitli bahanelerle katılmayan AKP'ye yakınlığıyla bilinen, Rize Barosu, şimdide 4 Temmuz'da Ankara'da yapılacak 'Savunma Mitingi'ne katılmayacaklarını açıkladı.

'ÇOKLU BARO SİSTEMİNE KARŞIYIZ AMA EYLEME KATILMIYORUZ'

Katılmama gerekçelerini, "Bize sormadılar, valilikten izin almadılar, katılmayacağız" sözleriyle açıklayan Rize Baro Başkanı avukat Ümit Peçe, çoklu baro yapılanmasına karşı olduklarını ancak, baro başkanlarının Ankara yürüyüşüne "Zamanlamayı doğru bulmuyorum" diyerek karşı çıktı.


Rize Baro Başkanı Ümit Peçe, Çoklu Baro Sistemi'ne karşı olduklarını ama eyleme katılmayacaklarını açıkladı.

'SÜRECİN MÜZAKERE İLE GÖTÜRÜLÜP SONUÇ ELDE EDİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'

Şimdiye kadar yürüyüşe hiç katılmadığını belirtmiş olsa da eylem ve yürüyüşlerin demokratik bir hak olduğuna vurgu yapan Rize Barosu Başkanı Ümit Peçe, "19 Mayıs ve 1 Haziran'da baro başkanlarıyla Ankara’da gerçekleştirdiğimiz toplantılarda müzakere, diyalog ve görüşmelerin sonuna kadar yapılacağı, olmadığı takdirde eyleme geçileceği kararı alınmıştı. Ben bu sürecin halen Müzakere ile götürülüp sonuç elde edilebileceğini düşünüyorum. Hak ararken tüm hukuk kuralları içerisinde bu hakkı aramalıyız diye düşünüyorum. Bu nedenle yürüyüşe katılmıyoruz" ifadeleri kullandı.

Öne Çıkanlar