Avukatlardan Rize Barosu’na İkizdere çağrısı: Yaşamın yanında yer almaya davet ediyoruz

Avukatlardan Rize Barosu’na İkizdere çağrısı: Yaşamın yanında yer almaya davet ediyoruz
İkizdere ilçesinde taş ocağına karşı mücadele yürüten yurttaşlara bir destek de avukatlardan geldi. 72 avukat yaptığı açıklamada Rize Barosu’nu İkizdere halkının sesini duymaya çağırdı.

Rize’nin İkizdere ilçesinde bulanan İşkencedere Vadisi’ne Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı yurttaşlar günlerdir mücadele yürütüyor. Mücadeleleri sırasında birçok farklı kesimden destek gören yurttaşlara bu kez de avukatlar destek oldu. Dün 62 ilin baro başkanının destek açıklamasının ardından bugün de Türkiye Baroları Kent ve Çevre avukatlarından 72 avukat yazılı bir destek açıklaması yayınladı.

RİZE BAROSU’NA ÇAĞRI

Rize Barosu’nun İkizdere halkının sesini duymadığı belirtilen açıklamada, "Bizi uçurumun kenarından uyaran bu sese kulak kesilmeye davet ediyoruz. Aşağıda imzası bulunan avukatlar olarak Rize Barosu’na sesleniyoruz: Bu uçurumun kıyısında Rize İkizdere halkının sesini duyun. Onların, hak, hukuk ve adalet mücadelesine kulak kesilin. Bu haksızlığın, eko kırımın, gaspın ve yağmanın karşısında, yaşamın yanında yer almaya davet ediyoruz" denildi.

Öne Çıkanlar