Avrupa’da saldırılar protesto edildi

Avrupa’da saldırılar protesto edildi
Avrupa’nın birçok kentinde Türkiye’nin Zap, Avaşin ve Metina’ya yönelik yaptığı saldırılar protesto edildi.

Türkiye’nin 17 Nisan’da Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik başlattığı saldırılara karşı protesto Avrupa’nın birçok ülkesinde protesto edildi.

ALMANYA

Almanya’nın Frankfurt kentinde ABD Konsolosluğu’na yürüyen Kürtler ve enternasyonalistler, saldırılara uluslararası kamuoyunun sessizliğini sırt çevirerek protesto etti. Avrupa Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde Frankfurt Hauptwache’de bir araya gelen Kürler ve dostları, sloganlarla ABD Konsolosluğu’na kadar yürüdü. Eylemciler, Türkiye’nin saldırılarına sessiz kalmakla yetinmeyip, NATO ve Almanya devletinin savaşı finanse etmesini kınamak için konsolosluğa sırtını çevirdi.

Almanya'nın Freiburg kentinde Nuda Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen eylemde, "Kürt kadınları olarak bu faşizan işgal saldırı konseptini boşa çıkarma mücadelesi veren özgürlük savaşçılarının yanındayız. Onların sesi olma adına alanlarda olacağız" denildi.

FRANSA

Fransa'nın Marsilya şehrinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde Türkiye’nin saldırılarını ve işbirlikçi KDP ihaneti protesto edildi. Eylemde kimyasal silah kullanımına tepki göstermek için Canebiere Meydanı'nda bir araya geldi. Toplanan kitle saldırı ve ihanete karşı pankart açan gençler, haftaya yapılacak olan kitlesel yürüyüşe katılmak için çağrı yapıldı.

İSVEÇ

Bern’de yaşayan Kürdistanlılar Şehit Atakan Mahir Meclisi öncülüğünde Türkiye ve KDP’nin Zap, Avaşin ve Metina’ya yönelik saldırılarını protesto etmek için Helvetiaplatz Meydanı'nda bir araya geldi. "İşgale hayır", "Êzidî soykırımını durdurun" yazılı pankartlar açan Kürtler ve dostları, KCK, YBŞ bayrakları ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşıdı. Karakoç, "Güney Kürdistan’a ihanet eden Hoşyar Zebari şimdi tüm Kürdistan’a ihanet ediyor. Kürt halkının Kürdistan topraklarından çıkarılması için işgalcilere çağrı yapıyor. Bu kirli zihniyeti kınıyoruz" dedi.

Kitle sık sık "Bijî berxwedana gerilla", "Bimre xiyanet" sloganları attı. İsviçreli anarşistlerin de destek verdiği eylem Almanca okunan bildiriyle sona erdi. (MA)

Öne Çıkanlar