Atilla Yeşilada: Kış aylarında 4 büyük şok yaşanacak, iktidar havlu atacak

Atilla Yeşilada: Kış aylarında 4 büyük şok yaşanacak, iktidar havlu atacak
Krizi 'mükemmel bir fırtına' olarak niteleyen ekonomist Yeşilada, alınan önlemlerin hiçbir işe yaramadığını söyleyerek kış aylarında 4 büyük şok yaşanacağını ifade etti.

Youtube kanalında değerlendirmelerde bulunan ekonomist Atilla Yeşilada, "İktidar bir noktada havlu atacak" dedi.

Enflasyonun kış aylarında üç haneleri göreceğini, gıda enflasyonunun da yüzde 150'lere ulaşacağını söyleyen Atilla Yeşilada, bunun sosyal patlamalara neden olabileceğini söyledi. 

'ÖNLEMLER BİR İŞE YARAMADI'

"Önümüzdeki yıl temmuz ayına kadar Türkiye'nin cari açığı 40 milyar dolar civarında olacak" diyen Yeşilada, "Muhtemelen vadesi gelen dış borçların bir kısmı da yenilenmeyecek. BDDK'nın mevduat kredi verilerine bakarsanız, hem bireyselin hem kurumsalın dövize döndüğünü görüyoruz. Yani önlemlerin hiçbiri işe yaramadı" diye konuştu. Yeşilada, süreç böyle devam ederse Merkez Bankası'nın elinde bulunan yaklaşık 30 milyar dolarlık kısıtlı dövizin eriyeceğini ifade etti.

'İŞSİZLİK ARTACAK'

Yeşilada, Covid-19 vakalarındaki artışa dikkat çekerek, bu durumun kapanmaları tetikleyerek, üretimi durdurabileceğine ve şirketlerin işçi çıkarmasına sebep olabileceğine işaret ederek işsizliğin artacağını ifade etti. 

Yeşilada, "Erdoğan her ne kadar sorumluluğu üstünden atmaya çalışsa da halk gerçekleri görüyor. Erdoğan tarihe, Türkiye'ye 21. yüzyılın en büyük ekonomik krizini yaşatan kişi olarak geçecek" dedi.

Öne Çıkanlar