Atatürk Kültür Merkezi açıldı: Erdoğan'ın hedefinde Gezi vardı

Atatürk Kültür Merkezi açıldı: Erdoğan'ın hedefinde Gezi vardı
13 yıldır kapalı olan İstanbul'un önemli kültür merkezi olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılıyor.

Taksim'de bulunan Atatürk Kültür Merkezi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle Cumhuriyetin 98. yıl dönümünde yeniden 'merhaba' diyor.

Törende konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından ana başlıklar şöyle:

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümünü tebrik ediyorum. Binlerce yıllık devletler silsilemizin coğrafyamızdaki en son halkası olan Cumhuriyetimizi bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum. Biz Cumhuriyetimizi kuranlara borcumuzu 2023 hedeflerimizi ortaya koyarak ve bunları gerçekleştirmek için gece gündüz çalışarak ödeme gayretindeyiz. Hiçbir engelin, hiçbir tuzağın, hiçbir saldırının bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoymasına izin vermeyeceğiz. Sizlerin ve tüm milletimizin Cumhuriyet bayramını tebrik ediyorum.

Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümüne erişmenin sevincini yaşadığımız bugün, İstanbulumuz yeni bir kültür sanat eseri kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Taksim'de 75 yıl önce temeli atılan AKM, uzunca bir süre önce artık kullanılamaz hale gelmişti. Aslında biz İstanbul'un bu sembol yapısını yeni baştan inşa etmek için uzun yıllar önce harekete geçtik. Ancak attığımız her adımda engellerle karşılaştık. Eski Türkiye'nin köhnemiş yüzünün sembolü olan, her tarafı dökülen AKM binasını yıktırmamak için yapılan kampanyaları hepiniz hatırlıyorsunuz. Halbuki biz en başından beri burada, orasını yıktıktan sonra yerine çok daha güzelini, çok daha estetiğini, çok daha kullanışlısını yapacağımızı söylüyorduk. Buna rağmen mesele siyasi hesaplaşma, kimi çevrelerce kaos çıkarma hadisesine dönüştürülerek bize ve ülkeye vakit kaybettirildi. Gezi olayları sırasında o binanın nasıl terör örgütlerinin gövde gösterisi yerine dönüştürüldüğünü unutmadık. Nihayet tüm bu sorunları aşarak gereken hazırlıkları yaptık ve 2019'da yeni binanın temelini attık. İlk bina gibi bu eserin de mimari müellefi Tabanlıoğlu ailesi oldu.

Ayrıntılar gelecek...

Öne Çıkanlar