Ataol Behramoğlu'nun üniversitedeki görevine son verildi

Ataol Behramoğlu'nun üniversitedeki görevine son verildi
Şair Ataol Behramoğlu'nun İstanbul Aydın Üniversitesi’nde 10 yılı aşkın süredir kürsüsü bulunuyordu. Behramoğlu, 'Baskı altında işime son verdiler. Bir kürsüm vardı, elimden alındı' dedi.

Şair Ataol Behramoğlu akademisyen olarak görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi’ndeki işine son verildiğini açıkladı.

Halk TV’de Serhan Asker’in programına konuk olan Behramoğlu şunları söyledi:

"Ben bir akademisyenim. Benim Rus Dili ve Edebiyatı profesörü olduğumu çok az kişi bilir. İstanbul Üniversitesi’nden emekliyim ve özel üniversitelerde devam ediyordum. Baskı altında işime son verdiler. Bir kürsüm vardı, elimden alındı. Hala bu sıkıntılar her anlamda devam ediyor. İçerde ve dışarıda…"

Behramoğlu 2011 yılından itibaren bu görevi sürdürüyordu.

"Yaşadıklarımdan öğrendiğim var" diye bir şiir yazdığını anımsatan Behramoğlu şöyle devam etti: "Yaşama sevinciyle doluyum. Düşünün kaç yaşına geldim, buzuki öğreniyorum, piyano öğreniyorum." AKP iktidarını kasteden Behramoğlu, "Bu insanlar bu ülkenin yakasını bırakmadan ölürsem mutsuz öleceğim. Yazıklar olsun size. Ülkeyi yaşanmaz hale getirdiniz. İki kilo patates 25 lira, bir kilo domates 15 lira. Yazıklar olsun" dedi.

BEHRAMOĞLU 'CANLILARI KESEREK BAYRAM OLMAZ' SÖZLERİ NEDENİYLE LİNCE UĞRAMIŞTI

Ataol Behramoğlu Kurban Bayramı'na ilişkin, "Kuzuyu kesmek, öldürmek için insanın içinde nasıl bir canavar yaşıyor olmalı? Canlıları keserek bayram olmaz" sözleri nedeniyle sosya medyada lince uğramıştı.

'İNCİTTİKLERİM VARSA ÖZÜR DİLERİM'

Behramoğlu daha sonra twitterdan yaptığı açıklamada, "Samimi inanç sahipleri içinde incittiklerim varsa elbette özür dilerim. Hakaret etme seviyesizliğinde olanlar ya da bu konuda görevli olanları ise karanlıklarıyla baş başa bırakıyorum. Konu bu anlamda benim için artık kapanmıştır." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar