'Atadedeler' örgütünün iki numaralı ismi, Kobani davasının eski hakimi çıktı

'Atadedeler' örgütünün iki numaralı ismi, Kobani davasının eski hakimi çıktı
'Atadedeler' örgütü soruşturmasında gözaltına alınan ve Selahattin Demirtaş'ın tutuklu olduğu Kobani davasına bakan eski hâkim B.Ç., örgütün iki numaralı yöneticisi çıktı.

Atadedeler ismi ile anılan ve liderliğini Pınar Taşçı kod adlı S.F.’nin yaptığı örgüte yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinin eski başkanı B.Ç. ile HSK tarafından açığa alınan Amasya savcısı H.K.’nın savcılık işlemleri tamamlandı. Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen iki isimden Savcı H.K.’nın tutuklanırken, eski ağır ceza başkanı B.Ç’nin de ev hapsine alınmasına karar verildi.

Sahte MİT kimliği taşıdığı tespit edilen ve Pınar Taşçı kod adını kullandığı belirlenen S.F.’nin liderliğini yaptığı çeteye yönelik soruşturma kapsamında geçen ocak ayında Ankara merkezli bir operasyon gerçekleştirilmişti. Operasyon kapsamında faaliyet alanı İzmir olan çeteye üye oldukları gerekçesiyle 24 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturmaya ismi karışanlardan Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nin eski başkanı B.Ç., operasyon sonrası mesleğinden istifa ederken, Amasya Savcısı H.K. da Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nca açığa alınmıştı.

HAKİM EV HAPSİ, SAVCI TUTUKLAMA ALDI

İki şüpheli dün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara Adliyesine getirildi. Burada soruşturma savcısına ifade veren Savcı H.K ile hakim B.Ç, tutuklanmaları istemiyle Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Savcı H.K’nın tutuklanmasını kararlaştıran hâkimlik, eski hâkim B.Ç hakkında da ev hapsi kararı verdi.

Kendilerini "Derin devletin ekonomik istihbarat" ayağı olarak tanıtan "Atadedeler" örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski hâkim B.Ç. ev hapsine alınırken, savcı H.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. DW Türkçe'nin ulaştığı belgelere göre, her iki yargı üyesinin, örgütün üst düzey yöneticileri konumunda olduğu tespit edildi. Savcının örgüte üye kazandırmak amacıyla MİT'in adını kullandığı belirlenirken, eski hâkim B.Ç. ise bizzat örgüt yapılanmasını yönetti.

KOBANİ DAVASINA BAKAN ESKİ HAKİM ÖRGÜTÜN İKİ NUMARALI İSMİ ÇIKTI

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "Atadedeler" örgütü soruşturması dosyasındaki belgelere göre, gözaltına alınan ve bir dönem HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu olduğu Kobani davasına bakan eski hâkim B.Ç., örgütün iki numaralı yöneticisi çıktı. Örgüt lideri Pınar Taşçı kod adlı S.F.'nin "Elçi" unvanını kullandığı örgüt şemasında, B.Ç. ise "Elçi yardımcısı" olarak yer aldı. Yine savcı H.K. da "Atadede" unvanıyla örgüt yöneticisi konumunda görev aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar