Dinamitle define ararken yakalanan astsubay ve uzman çavuş tutuklandı

Dinamitle define ararken yakalanan astsubay ve uzman çavuş tutuklandı
Amasra'da Roma dönemine ait anıtın devamındaki kayaları dinamitle patlatarak define arayan 4 kişi arasında Astsubay Başçavuş S.Ç ve Uzman Çavuş N.D'nin de olduğu ortaya çıktı.

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Roma dönemine ait Kuşkayası Yol Anıtı'nın devamındaki kayaları dinamitle patlatarak define arayan 4 kişi gözaltına alındı. Aralarında 1 astsubay, 1 uzman çavuşun da olduğu 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Amasra’da bulunan Roma dönemine ait 2 bin yıllık Kuşkayası Yol Anıtı'nın devamında bulunan Savrankaya mevkisinde üzerinde kartal figürleri ve oymalar bulunan kayalar dinamitle patlatıldı.

Amasra İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, koruma altındaki alanda define arandığını belirleyerek baskın düzenledi. Jandarma define arayan Astsubay Başçavuş S.Ç, Uzman Çavuş N.D,  taş kömürü kurumunda görevli şoför Y.Y. ile M.A. adlı bir kişiyi gözaltına aldı.
Kazı yapılan alanda bulunan jeneratör, dedektör, matkap, elektrikli fünye, merdiven, balyoz, çekiç ve kürek ile 1 tabancaya da el konuldu.
TUTUKLANDILAR

Gözaltına alınan 4 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

Öne Çıkanlar