'Asiye Nasıl Kurtulur' filmi restore ediliyor

'Asiye Nasıl Kurtulur' filmi restore ediliyor
Atıf  Yılmaz imzalı film İstanbul Film Festivali için restore edilecek

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 10-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 39. İstanbul Film Festivali kapsamında Atıf Yılmaz’ın Asiye Nasıl Kurtulur filmi restore ediliyor.

Sinema Onur Ödülü olan Hümeyra ve Müjde Ar’ın rol aldığı film, 1987 yapımı. Yönetmen, senarist ve şair Barış Pirhasan’ın, Vasıf Öngören’in 1969’da kaleme aldığı aynı adlı özgün oyunundan senaryolaştırdığı, kadın temsiline katkı sunan yönetmen Atıf Yılmaz imzalı "Asiye Nasıl Kurtulur?"da seks işçiliği yapan ve ‘kendini kurtaran’ Asiye’nin hayat hikâyesi, genelevde çalışan kadınların sahneye koydukları oyunlar üzerinden anlatılıyor.

Hümeyra, "Asiye Nasıl Kurtulur?"daki performansıyla 24. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde "en iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülünü almıştı.

Sınıf ve cinsiyet eşitsizliği, para ve erkek merkezli düzenin kadın bedeni sömürüsü gibi konuları içeren filmde Asiye karakterine Müjde Ar hayat vermişti. Filmde yer alan diğer isimlerse;  Ali Poyrazoğlu, Hümeyra, Nuran Oktar, Güler Ökten, Füsun Demirel, Yaman Okay, Yavuzer Çetinkaya, Fatoş Sezer, Defne Halman, Dursun Ali Sarıoğlu, Savaş Yurttaş, Taner Barlas, Ali Yalaz, Tuncay Akça ve Yasemin Alkaya.

(HABER MERKEZİ)
 


 

Öne Çıkanlar