Aşı karşıtı Bolsonaro'nun eşi aşı oldu

Aşı karşıtı Bolsonaro'nun eşi aşı oldu
Brezilya'nın aşı karşıtı olan sağ popülist Devlet Başkanı Bolsonaro'nun eşi New York'ta aşı yaptırdı. ABD'de bulunan Bolsonaro'nun kafilesinde 4 kişi Covid-19'a yakalanmıştı.

Birleşmiş Milletler zirvesi için New York'a seyahat eden Brezilya kafilesinde dört kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Aşı karşıtlığı ile bilinen ve pandemi yönetimi eleştirilen Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun eşi ise ülkesine dönmeden önce New York'ta aşı oldu.

Bolsonaro'nun kafilesinde bulunan Brezilya Sağlık Bakanı Marcelo Queiroga, Temsilciler Meclisi üyesi ve ülke liderinin oğlu Eduardo Bolsonaro, devlete ait finans şirketi Caixa’nın başkanı Pedro Guimaraes ve bir diplomatın Covid-19'a yakalandığı aktarıldı. Brezilyalı yetkililer New York'ta bir otelde izolasyonda kalırken Bolsonaro'nun eşi Michelle Bolsonaro'nun aşı olduğu bilgisi paylaşıldı.

'KİŞİSEL KARARDIR'

Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre Covid-19 aşısına karşı oluşuyla bilinen ve bundan duyduğu gururu sık sık yineleyen sağcı popülist Brezilyalı lidere eşinin neden aşı olduğu soruldu. Michelle Bolsonaro'nun aldığı kararın kendisinin yürüttüğü aşı karşıtı kampanyaya zarar verip vermediğine dair VEJA gazetesine verdiği demeçte Jair Bolsonaro şunları söyledi: "Aşı olmak kişisel bir karardır. Eşim aşıyı ABD’de olmaya karar verdi. Ben ise aşı olmadım" ifadelerini kullandı.

Kimi yetkililer ise Michelle Bolsonaro'nun aşı kampanyasına destek olmak için böylesi bir hamle yaptığını öne sürdü. Hükümetten yapılan açıklamada ise 'kendisinin ülkesine dönerken Covid-19 testi yaptırdığını, bu sırada bir doktorun aşı olmak isteyip istemediğini sorması üzerine bu kararı verdiği' bildirildi.

AŞININ TİMSAHA DÖNÜŞTÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİ

Öte yandan Bolsonaro uzun süredir aşı karşıtı propaganda yürütüyor. Geçtiğimiz sene kendisinin 'Pfizer aşısının insanı timsaha dönüştürebileceğini' iddia etmesi ülkede büyük yankı uyandırmış, pek çok Brezilyalı Bolsonaro'nun sözlerini protesto etmek için 'sürüngen kostümüyle' aşı olmaya gitmişti.

Öne Çıkanlar