'Dağ fare bile doğuramadı, asgari ücretli ezildi'

'Dağ fare bile doğuramadı, asgari ücretli ezildi'
Zamla birlikte asgari ücretin açlık sınırının altında kalmaktan kurtulamaması yurttaşlar ile birlikte iktisatçıların da tepkisini çekti. Aziz Çelik, 'Asgari ücretli ezildi' dedi.

Gerçekleştirilen iki toplantı sonrasında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ara zam kararını yüzde 30 olarak açıklaması yurttaşları ve muhalefeti tatmin etmedi. Karara ekonomistler de tepki gösterdi.

Sosyal medya üzerinden gösterilen tepkilerin bazıları şöyle:

 AZİZ ÇELİK: DAĞ FARE BİLE DOĞURAMADI, ASGARİ ÜCRETLİ EZİLDİ

Asgari ücret üstüne kısa yazacağım. 
Asgari ücretin Mayıs 2022 itibariyle enflasyon karşısındaki aylık kaybı 1.515 TL
Yapılan zam 1.247 TL
Kayıp bile karşılanmadı!

Açık sınırı 6.391 TL
Bekar bir işçinin yaşam maliyeti 8.313 TL
Net asgari ücret 5.500 TL.
ASGARİ ÜCRETLİ EZİLDİ!
DAĞ FARE BİLE DOĞURMADI!

MUSTAFA SÖNMEZ: ERDOĞAN İKTİDARDA OLDUKÇA ENFLASYON YANGINI DURMAYACAK

Memur, emekli için enflasyon farkı %42 , neden asgari ücretli için %30? Salla gitsin, nasılsa bir derde derman  olacağı da yok. Enflasyon Pazartesi en az %77!. Gıda enflasyonu Pazartesi %100. Ücret-maaşı artırsan ne olur? Enflasyon yangını durmayacak, Erdoğan iktidarda oldukça

UĞUR GÜRSES: YOKSULSUN SEN YOKSUL KAL

Yoksulsun sen, yoksul kal. 5 aylık TÜİK enflasyonu yüzde 35, İTO İstanbul geçinme endeksi 6 aylık artış yüzde 54, asgari ücret artışı yüzde 29!

YALÇIN KARATEPE: RESMİ ENFLASYONUN BİLE 10 PUAN ALTINDA

Resmi enflasyonun bile 10 puan altında. Düzeltme: %25 olarak yazdığım Erdoğan'ın telaffuz ettiği orandı. Meğer %30'a yakın artış olmuş. Ancak bu durum aşağıdaki mesajda ifade ettiğim gerçeği değiştirmiyor: resmî enflasyonun bile 10 puan altında.

GARO PAYLAN: KARARI ALANLARI BİR AY 5.500 TL İLE GEÇİNMEYE DAVET EDİYORUM

Asgari ücreti açlık sınırının altında 5.500 TL yapmak vicdansızlıktır! Bu kararı alanları bir ay 5.500 TL ile geçinmeye davet ediyorum.

Asgari ücret ülke tarihinde İLK KEZ açlık sınırının altında açıklamak Erdoğan’a nasip oldu.

SERKAN ÖZCAN: NEYİ TERCİH ETTİKLERİ AÇIK

İlk 6 ayda gıda enflasyonu yaklaşık %50 olarak gerçekleşecek! Haziran enflasyonu ile birlikte açlık sınırı muhtemelen 6600 TL üzerine çıkacak! Layık görülen rakam %30 artışla 5500 TL! Neyi tercih ettikleri artık o kadar açık ki söz söylemeye gerek yok!

ÖZGÜR DEMİRTAŞ: ÜLKENİN NE BÜYÜK ÇIKMAZA GİRDİĞİ ANLAŞILACAK

Kasım gibi bu zammın da hiçbir işe yaramadığı görülecek. Dünyanın hiçbir yerinde yapılmayan ekonomi ve para politikası hataları ile ülkenin ne büyük çıkmaza girdiği anlaşılacak. Sayıca çok fazla olan Asgari ücretli arkadaşlarım da bunu canları yanarak anlayacak. Üzgünüm

Öne Çıkanlar