Artvin Cerattepe’de koruma bölgesinin sınırı daraltıldı

Artvin Cerattepe’de koruma bölgesinin sınırı daraltıldı
Cengiz ve Kalyoncu şirketleri Artvin Cerattepe’de yeni maden ruhsatları almıştı. Alana komşu koruma ve gelişim bölgesinin sınırları daraltıldı.

Artvin, Cerattepe’de şehrin doğal güzelliklerini gözler önüne seren Artvin Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırlarının Cumhurbaşkanlığı kararıyla daraltıldığı ortaya çıktı. İlgili kararın 17 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazete ’de yayımlandığına dikkat çekildi. İş insanları Mehmet Cengiz ve Ömer Faruk Kalyoncu’nun şirketleri Artvin Cerattepe’de yeni maden ruhsatları almıştı. Yeşil Artvin Derneği eski ve yeni sınırları karşılaştırdı. Haritalar incelendiğinde sınırların daraltıldığı görülüyor.

YARGIYA TAŞIYACAĞIZ: BURASI ARTVİN’İN TEK REKREASYON ALANI

Dernek genel sekreteri ve bölge sakini Avukat Bedrettin Kalın Cumhurbaşkanlığı kararını yargıya taşıyacaklarını belirterek "Burası Artvin’in tek rekreasyon alanı. Bir kentin yaşam haklarına saldırı. Cerattepe bölgesinde madenciliğe alan açmak için yapılan bir iş. Gerçekten vahim" diye tepki gösterdi. Tüm itirazlara karşın iş insanı Mehmet Cengiz’in şirketi Cengiz Holding gelişim bölgesine komşu alanda maden ocağı çalışmalarını sürdürüyor.

‘TEK GEREKÇESİ MEHMET CENGİZ İSTEDİĞİ İÇİN’

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Kalın, Cumhurbaşkanlığı kararını değerlendirdi. Kalın, bu kararın alınmasında hiçbir gerekçenin belirtilmediğine dikkat çekerek "Cerattepe bölgesinde madenciliğe alan açmak için böyle kararlar alınıyor. Hangi bilimsel öngörüyle ve hangi kamu çıkarıyla yaptığını bilmiyoruz ama aslında biliyoruz. Tek gerekçesi Mehmet Cengiz istediği için" dedi. Kalın, şunları da söyledi: "Burası halkın tek gidebileceği mesire alanı. Bölgeden çıkarılan alanların da sondaj izinleri istendiğini duyduk. Bir taraftan turizm bölgelerinden çıkarılırken diğer yandan sondaj izinleri için başvuru yapıldığına ilişkin duyumlar alıyoruz".

Öne Çıkanlar