İddia: Artuklu Belediye Başkanı usulsüzlükleri gizlemek için ‘mali denetimi’ engelliyor

İddia: Artuklu Belediye Başkanı usulsüzlükleri gizlemek için ‘mali denetimi’ engelliyor
AKP yönetimindeki Artuklu Belediyesi mali denetim için kurulan komisyon üyeleri iddiasına göre Belediye Başkanı Tutaşı çalışmaları sabote etmek istiyor.

Mardin’de Artuklu Belediyesi’nin 2021 yılı faaliyetlerinin mali denetimini yapmak üzere meclis kararıyla kurulan Mali Denetim Komisyonu kuruldu. Ocak ayının ilk haftasında çalışmalarına başlayan 5 kişilik komisyonun 3 üyesi AKP, 2 üyesi ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) meclis üyelerinden seçildi. Geçen yıla dair çok sayıda keyfi ve usulsüz harcama tespit eden komisyon üyeleri, çalışmaların bizzat Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı ve birim müdürleri tarafından engellendiğini belirtti. Komisyon üyelerinin iddiasına göre, Tutaşı, görevlendirdiği bir personel aracılığıyla çalışmaları sabote etmek istiyor. 

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan haberde iddiaya göre, Tutaşı’nın görevlendirdiği personel komisyon üyelerini kapıda dinleyerek, kendisine ve ilgili birimlere bilgi aktarıyor. İddia sahibi olan meclis üyeleri, komisyonun baskı altına alınarak, keyfi ve usulsüz harcamaların tespitinin önüne geçilmek istendiğini dile getirdi.

‘ÇOK SAYIDA USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ’

 Komisyon çalışmalarının engellenmesi yönelik girişimleri sorduğumuz Belediye Meclis Üyesi Abdülkerim Sayalğı, incelemelerin henüz bitmediğini ancak şu ana kadar çok sayıda usulsüzlük tespit ettiklerini söyledi. Komisyon çalışmalarının talimatla sabote edilmek istendiği iddiları doğrulayan Sayalğı, her türlü mobbing uygulamasının görevlendirilen personel üzerinden yaptırıldığını ifade etti.

‘AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİ TUTAŞI ERDOĞAN’A ŞİKAYET ETMİŞ’

 Komisyon üyelerinin iddialarını sorduğumuz Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı ise, meclis üyelerini suçladı. "Onları gördüğüm bile yok. Gelip orada oturup, gidiyorlar. Nasıl bir baskı? İstedikleri belgeyi almamışlar mı? Bu hikayeleri kâale almıyorum" diyen Tutaşı, AKP’li meclis üyelerinin kendisini Genel Başkanları Tayyip Erdoğan’a şikayet ettiklerini söyledi. Kendisini savunan Tutaşı, "Ben de Cumhurbaşkanı’na onların yaptıklarını eski geçmişlerini anlattım. Hiç umurumda değil" dedi.

 AKP’li meclis üyelerinin kendisinden beklentileri olduğunu ve bunları karşılamadığı için suçlandığını öne süren Tutaşı, "Hedef haline getiriliyorum. Bu komisyon üyeleri arkadaşlar, ne kadar maliyeci. Bunların işi bilmesi lazım. Mali denetimdeki arkadaşların eğitim düzeyleri ne? Maliyede maliyeci, inşatta inşaatçı, hukukta hukukçu olması lazım" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar