Artık samanın da bir borsası var

Artık samanın da bir borsası var
Besiciliğin en önemli hammaddesi saman fiyatlarındaki artış, Tahtakale'deki borsasının bir benzerini oluşturdu. Adı tam konulmasa da saman artık borsa usulü alınıp satılıyor.

Besicilerin ana hammaddesi samanın fiyatlarındaki engellenemeyen artış, yeni bir 'borsa' yarattı.

Çukurova başta olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde sadece saman üretimi yapan çiftlikler ve tesisler kuruldu. Saman serbest piyasada alınıp satılırken, borsasının da temelleri atılmış oldu.

'SAMAN FİYATLARI TAHTAKALE GİBİ BİR BORSA YARATTI'

İstanbul Tahtakale'deki 'borsa gibi artık samanın da bir borsası var. Adı tam konulmasa da saman artık borsasında alınıp satılmaya başlandı.

Sözcü'den Aydın Demir'e konuşan Adana Seyhan İlçesi Ziraat Odası Başkanı Cahit İncefikir, saman pazarı hakkında yaptığı açıklamada, kış aylarında samanın değerinin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Saman pazarının her yıl katlanarak büyüdüğünü söyleyen Ziraat Odası Başkanı, mera besiciliğinin yaygın olmamasından dolayı besiciliğin kapalı ahırlarda yapıldığını, bunun da samanı temel besin maddesi haline getirerek yatırımının arttığını ifade etti.


Kilosu 55 kuruşa satılan samanın fiyatı yıl sonunda 1.5 TL olabilir.

'55 KURUŞTAN 1.5 TL'YE ÇIKABİLİR'

"Deposu ve sermayesi olanların samana yatırım yapmaya başladıklarını söyleyen İncefikir, hasat döneminde kilosu 35 kuruş olan samanın şu anda 55 kuruşa satıldığını söyleyip yakın gelecekle ilgili bir uyarıda bulunuyor. "Şimdiden bu fiyatı yakalayan saman, Aralık-Şubat aylarında 1.5 TL'ye kadar çıkabilir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar