Artı Buluşmaları’nın ilki bu akşam Köln’de verilen bir resepsiyonla gerçekleşti.

Artı Buluşmaları’nın ilki bu akşam Köln’de verilen bir resepsiyonla gerçekleşti.
​​​​​​​Köln'deki buluşmaya gazeteciler, akademisyenler, siyasetçiler ve işinsanları katıldı.

ARTI GERÇEK - Artı Buluşmaları'nın ilki 'Demokrasi, Özgürlük, Eşitlik ve Adalet' çağrısıyla Köln'de verilen bir resepsiyonda gerçekleşti.

Artı TV ve Artı Gerçek'in bu akşam verdiği resepsiyona yazarlar, gazeteciler, akademisyenler, siyasetçiler ve işinsanları katıldı.

Artı Buluşmaları’na katılan gazeteci, akademisyen, siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri görüşlerini dile getirdi.

Artı Gerçek Genel Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç: "Basın özgürlüğü sadece gazetecilerin meselesi değildir. Halkın haber alma hakkı da bulunmaktadır. Biz de bu hakka katkı sunmak için yola çıktık."

Artı Gerçek Yazı İşleri Müdürü Fehim Işık:  "Şu an size Kürtçe sesleniyorum ama Artı TV Türkçe yayın yapan bir televizyon. Biz istiyoruz ki Türkiye demokratik bir ülke olsun ve herkes, eşitliğin ve özgürlüğün sağlandığı bir ortamda yaşasın, bütün diller kendini özgürce ifade etsin. "

Ahmet Nesin: "Beni serbest bırakmak için tutukladılar. Gazetecilik hayatımdaki en güzel anlar, hepimiz ayrı yerlerden geldik ama birlikte çok güzel bir iş başardık."

Ayşe Çavdar: "Ben hep gazeteci olmak istedim ve oldum. Artı TV hakikaten iyi bir iş çıkarıyor."

Yavuz Baydar: "Şu anda içinde bulunduğumuz durum en kötüsü. Seksenli dönemleri bile arar olduk. Sansür ve otosansür bir kültür halini aldı. Herkes işini iyi yapsın biz de işimizi iyi yapalım."

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Keresticioğlu: "Yetmişler, seksenler kendini tekrar ediyor. Yaptığınız yayınları Türkiye’de yapsaydınız insanlar gerçekleri öğrenecekti. Fakat bu engelleniyor, umarım Türkiye’ye geri dönersiniz ve işinize orada devam edersiniz."

Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Berivan Aymaz: "Böylesi önemli bir günde sizinle olmak mutluluk verici. Türkiye’de yasakların ve ihlallerin olduğu bir dönemde Artı TV büyük bir cesaret göstererek yayın hayatına başladı. Basın özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasi de olmaz!"

NAVEND Kürt Araştırma Merkezi Başkanı Metin İncesu: "Sürgünde yaşayan biri olarak sizlerin yaşadığı zorlukları çok iyi anlıyorum. Artı TV ve Artı Gerçek’e yayın hayatında başarılar diliyorum."

Faruk Muhsinoğlu: "Televizyon olmazsa, sizin çabanız olmazsa insanlar Erdoğan’ın yalanlarına inanacak. Direniyoruz ve bu işin sonunun zaferle biteceğine inanıyorum."

SPD Köln Meclis Üyesi Christian Joisten: "Köln de artık medyanın merkezlerinden. Sizin projeniz çok önemli. Hep beraber demokrasinin ve ifade özgürlüğü için çaba göstereceğiz. Artı TV’nin sadece Türkiye’ye değil Almanya’da yaşayan Türkiyelilere yönelik yayın yapması çok büyük bir adım ve katkı olur."

Kemal Uzun: "Türkiye’nin en nitelikli gazetecileri ve aydınları yurtdışına gitmek zorunda kaldılar. Ben hiçbir dönemde bu kadar korkmadım. Artı Gerçek çok ciddi bir iş yapmakta ve yaptıkları işin ciddiyetinin farkına varalım."

Öne Çıkanlar