Arnavutluk'ta Goran Bregovic konserinde göz yaşartıcı gaz atıldı

Arnavutluk'ta Goran Bregovic konserinde göz yaşartıcı gaz atıldı
Bosnalı Sırp ve Hırvat bir ailenin çocuğu olan Bregovic'in, Arnavutluk'ta 1998-99 Kosova savaşını kınamaması sebebiyle eleştirildiği biliniyor.

Arnavutluk polisi tarafından yapılan açıklamada, 21 yaşındaki bir kişinin Bregovic'in pazar gecesi Korca Bira Festivali'nde sahne aldığı esnada, göz yaşartıcı gaz fırlattığı bildirildi.

Polis, gaz atan şüphelinin polis tarafından götürülmesini engellemek isteyen bir diğer kişiyle birlikte gözaltına alındığını açıkladı.

Söz yazarı ve bestekar Goran Bregovic'in gaz atılmasına rağmen şarkı söylemeye devam ettiği ancak dinleyiciler arasında panik yaşandığı aktarıldı.

Euronews’in aktardığı habere göre Bosnalı Sırp ve Hırvat bir ailenin çocuğu olan Bregovic'in, Arnavutluk'ta 1998-99 Kosova savaşını kınamaması sebebiyle eleştirildiği biliniyor.

ARNAVUTLUK’TA BREGOVİC TEPKİSİ

Bregovic, 2006 yılında da Arnavutluk'ta konser vermiş, şu an ülkenin başbakanı olan o dönemin Tiran Belediye Başkanı Edi Rama'dan kentin sembolik anahtarını almıştı. O dönem Bregovic'in ziyareti halk arasında tepkiye yol açmamıştı.

Bregovic, Arnavutluk'ta, "Kosova'daki Arnavutlara yönelik Sırp zulmüne" tepki göstermediği gerekçesiyle eleştiriliyor.

Kosova, 1998-1999 yıllarında Sırp güçleriyle girilen savaş sonrası 2008 yılında Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan etmişti.

Birçok Batılı devlet Kosova'nın bağımsızlığını tanırken Sırbistan ile müttefikleri Rusya ve Çin Kosova'yı tanımıyor.

Öne Çıkanlar