Ardahan sallanmaya devam ediyor: 50 artçı sarsıntı yaşandı, 3 kişi yaralandı

Ardahan sallanmaya devam ediyor: 50 artçı sarsıntı yaşandı, 3 kişi yaralandı
Ardahan'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 60 ihbarın ulaştığını açıklayan AFAD, 3 kişinin yaralandığını, dünkü ana depremden sonra da 50 artçı sarsıntı yaşandığını bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), Ardahan'ın Göle ilçesinde dün meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından bugün yeni bir deprem daha meydana geldiğini bildirdi. AFAD, Saat 02.01'de 4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini aktardı.

Merkez üssü Göle olan depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi.

AFAD: 50 ARTÇI MEYDANA GELDİ

AFAD, Göle'de dün saat 17.08'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrası saat 20.14 itibarıyla biri 4 olmak üzere toplam 50 artçı deprem meydana geldiğini bildirdi.


3 YARALI

Depremin etkili olduğu bölgelerden, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 60 ihbarın ulaştığı bilgisini de paylaşan AFAD, 2 evin duvarının çöktüğünü, 3 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Depremde, Küçük Altunbulak Köyü’ndeki taş yapılı 2 evin duvarları yıkıldı. Evindeyken depreme yakalanan ve üzerine taş parçaları düşen Bezar Çadırcı yaralandı. Çadırcı, sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Ayrıca köyde hayvanların bulunduğu bazı ahırlar da yıkıldı.

Öte yandan köy yolundaki bazı noktalara ise sarsıntının etkisiyle kaya parçalarının düştüğü görüldü.

ARDAHAN VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Ardahan Valiliği’nde Göle depremine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, can kaybının yaşanmadığı ancak çok sayıda kargir binanın hasar gördüğü bildirildi. Deprem bölgesinde vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmaların devam ettiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

"İlimize bağlı Göle ilçemizde bugün Saat 17.08 itibariyle merkez üssü Balçeşme Köyü’nde 5,0 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, ilk belirlemelere göre; ilçeye bağlı Küçükaltunbulak, Çullu, Koyunlu, Gülistan, Yağmuroğlu, Balçeşme, Esenyayla, Gedik, Kuytuca, Toptaş köyleri depremden etkilenmiştir. Depremin ardından AFAD, jandarma, UMKE, sağlık ve ilgili tüm birimlerimiz ivedilikle deprem bölgesine yönlendirilmiştir. Depremde herhangi bir can kaybı yaşanmamış, bir vatandaşımız hafif yaralanmıştır. Hasar tespit çalışmaları başlatılmakla birlikte, depremden etkilenen köylerimizde ahşap kargir evlerin bir kısmında duvar ve sıva çatlakları ile bazı kargir binalarda kısmi yıkılmalar ve yine bu köylerimizde ahırların bir kısmında yıkılma ve hasar görme söz konusu olup, Çullu Köyü camisinin minaresi yıkılmış, camide ağır hasar meydana gelmiştir. İlk tespitlerimize göre Çullu Köyü’nde de 4 adet buzağı telef olmuştur. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız ile kamu görevlilerimiz deprem bölgesinde görev başında olup, hasar tespit çalışmalarımızla birlikte vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırma ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar devam ettirilmektedir."

YURTTAŞLAR EVLERİNE GİREMİYOR
5 büyüklüğündeki ilk depremin ardından yaşanan artçılar nedeniyle köylerdeki vatandaşlardan bazıları, dışarıda kurdukları sobaların başında geceyi geçiriyor. Geceyi dışarıda geçiren Küçük Altunbulak Köyü sakinlerinden Abbas Özgel, dışarıda oturduğu sırada da deprem meydana geldiğini söyledi. Gürültü üzerine korktuğunu ifade eden Özgel, "Havadan uçak mı düşüyor, ne oluyor dedim ve kaçtım. Aşağı indik, toz toprak her yeri götürdü. Artçılar devam ediyor, korkudan eve girmiyoruz. Duvarlar hep gitmiş, içeri giremiyoruz. Çoluk çocuk hep dışarıdayız. Sobayı kurduk dışarıda bekliyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar