Araştırma: İnternet hızı aktivizmle ters orantılı

Araştırma: İnternet hızı aktivizmle ters orantılı
Journal of Public Economics'te yayınlanan araştırmaya göre kamudaki olaylara ilgi azaldıkça, siyasi katılım düştükçe popülizm yükseliyor.

Cardiff Üniversitesi ve Roma Sapienza Üniversitesi'nden araştırmacılar, bir kişinin internet hızı ne kadar yüksekse, gönüllülük, siyaset veya diğer sivil katılım biçimleri aracılığıyla topluluklara katılma olasılıklarının o kadar düşük olduğu sonucuna vardı.

Journal of Public Economics'te yayınlanan çalışmanın yazarlarından Fabio Sabatini, araştırmayla ilgili olarak "Sivil katılımın, gönüllü kuruluşların faaliyetlerine katılım biçiminin ve siyasi katılımın, internet bağlantısına yakınlık ile birlikte azaldığını gözlemledik" dedi.

Araştırmaya göre siyasi partilere katılım, kişinin daha hızlı bir internet erişimine ulaştığı her 1.8 kilometrede bir yüzde 19 oranında düştü. Daha hızlı internetten yararlanan insanlar arasında sosyal bakımda gönüllülük ise yüzde 10 oranında düştü.

Sputnik’in haberine göre araştırmacılar, çalışmada iletişim düzenleyicisi Ofcom'un değişim merkezleri ve çeşitli internet hızları hakkındaki bilgilerini kullandı ve verilen yanıtlarla bu verilere çapraz referans verdi.

Ankete göre ayrıca, sendikalara katılım yalnızca yüzde 3.6 düşerken, sosyal veya çevresel hizmetler sunan kuruluşlarda gönüllülük yüzde 7.8 azaldı.

‘KAMUYA İLGİ DÜŞTÜKÇE POPÜLİZM YÜKSELİYOR’

Sabatini ayrıca, çalışmasında Britanya'nın halk katılımı eksikliğinin siyaset alanında popülizmin yükselişiyle doğrudan bağlantılı olabileceğini görüşünü dile getirerek şu değerlendirmeleri yaptı:

"Popülizmin yükselişi, kamu işlerine olan ilgideki düşüşle bağlantılı. Siyasi ve sosyal olarak daha az aktif oldukları için insanların siyasi olayları iyi yorumlayamadığını, kamu işlerinin yönetiminin karmaşıklığını tam anlayamadıklarını düşündük. Araştırma, kişinin internet erişim hızından önemli ölçüde etkilenmediği tek şeyin aile ve arkadaşlarıyla kişisel etkileşimi olduğunu ortaya çıkardı. Bu ilişkiler teknolojik değişimlere dayanıklı görünüyor."

Öne Çıkanlar