Kız çocuklarına cinsel istismarda bulunan uzman çavuş tutuklandı

Kız çocuklarına cinsel istismarda bulunan uzman çavuş tutuklandı
Van’da görev yapan uzman çavuş Talip K., lise öğrencisi iki çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan tutuklandı.

Bölge kentlerinde yaşanan ve faillerinin asker, polis ve korucuların olduğu taciz, tecavüz ve çocuk istismarlarına bir yenisi daha eklendi. Van merkezde uzman çavuş olan Talip K.’nın, aracına aldığı lise öğrencisi iki kız çocuğunu evine götürdüğü, burada alkol içirdiği çocuklara önce şiddet uygulayıp daha sonra cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı.

Çocuklar ayıldıktan sonra olay yerinden kaçarak okullarına gittiği ve olayın çocukların anlatmasıyla ortaya çıktığı öğrenildi.

EVİNE GÖTÜRÜP ALKOL İÇİRDİ, İSTİSMAR SONRASI TEHDİT ETTİ

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre kısa bir süre önce uzman çavuşun kendileriyle sosyal medya üzerinden iletişime geçtiğini anlatan çocuklar, Talip K.’nin olay günü kendilerini aracıyla okuldan aldığını ve evine götürerek zorla alkol içirdiğini aktardı. Alkolün etkisiyle Talip K.’ye karşı koyamadıklarını aktaran çocuklar, hem şiddet gördüklerini hem de cinsel istismara uğradıklarını söyledi. Uyandıklarında kıyafetlerinin üstlerinde olmadığını belirten çocuklar, evden çıkarken uzman çavuş tarafından olayı kimseye anlatmamaları yönünde tehdit edildiklerini de ifade etti.

ÇOCUĞA YÖNELİK 'NİTELİKLİ İSTİSMAR'DAN TUTUKLANDI  

Çocukların anlatımlarının ardından gözaltına alınan uzman çavuş Talip K., çıkarıldığı mahkemece, "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "Çocuğa yönelik nitelikli cinsel istismarda bulunma" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Cinsel istismara maruz bırakılan çocuklardan biri devlet yurduna yerleştirildi.  

Öne Çıkanlar