Antep’te işçi direnişleri sürüyor: 10 günde 18 işyerinde eylem

Antep’te işçi direnişleri sürüyor: 10 günde 18 işyerinde eylem
Antep’te son 10 günde 18 iş yerinde düşük zam tekliflerine karşı işçiler eyleme gitti. 10 iş yerinde işveren ile anlaşma yoluna gidilirken, 8 iş yerinde ise eylemler devam ediyor.

Antep’te düşük zam ve çalışma koşullarına karşı işçilerin eylemleri yayılıyor. Yaklaşık 240 bin işçinin bulunduğu kentte işçiler, 5 ayrı Organize Sanayi Bölgesinde 2 Şubat tarihinden bu yana 18 grev eylemi gerçekleşti. Aradan geçen 10 günde gerçekleşen eylemlerin 8'i devam ederken, 10 eylem ise işçilerin kazanımları ile sonlandırıldı. İşverenin düşük zam tekliflerini kabul etmeyen işçilerin, 8 farklı fabrika ve iş yerinde eylemleri sürüyor. 

DEVAM EDEN EYLEMLER 

Eylemlerin devam ettiği yerlerden biri, 8 Şubat tarihinde iş verenin sunduğu zammı kabul etmeyen, Antep Organize Sanayi Bölgesindeki Beşler Un Fabrikası. Talepleri karşılanmayan işçilerin fabrika önünde bekleyişleri sürüyor. Aynı gün düşük zam dayatmasına karşı iş bırakan Aras Kargo Zeugma Şubesi işçileri de talepleri henüz karşılanmadığı için eylemlerini sürdürüyor. 

Elyaf İplik'te çalışan işçiler, düşük zammı kabul etmeyerek 9 Şubat’ta iş bıraktı. Üç vardiyadaki işçilerin de fabrika önünde bekleyişi sürüyor. İşçilerin talebi 5 bin 750+350 TL devam primi. Ahmet Aslansoy Tekstil Fabrikası işçilerinin 9 Şubat’ta başlattıkları iş bırakma eylemi de sürüyor. İşçiler, işverenin dayattığı 4 bin 300 lira ücrete karşı 5 bin 200 lira talep ediyor. 

İKİ İŞYERİNDE DAHA EYLEM BAŞLATILDI

Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Artemis Halı işçileri, dün işverenin sunduğu düşük zam teklifini kabul etmeyerek fabrika önünde eylem başlattı. İşçilerin eylemi sürüyor. Rad Çuval fabrikasında işçileri de aynı gerekçelerle dün gece saatlerinde iş bıraktı. Vardiya değişim saatinde içerideki işçiler ile dışarda bekleyen işçiler buluştu. İşverenin 5 bin 400 TL ücret açıklamasına karşı iş bırakan işçilerin talebi ise, 6 bin 200 TL. 

ADAPAK eski Akkoza işçileri de düşük zam dayatmasına karşı dün iş bıraktı, işçilerin eylemi devam ediyor. Dün düşük zam teklifine karşı iş bırakan Melike Tekstil işçileri ise, iş verenin sunduğu 5 bin 600+300 devam primine karşı 6 bin TL net maaş talep ediyor. 

BİTEN EYLEMLER

Düşük zam teklifine karşı eyleme çıktıklarından sonra iş veren ile anlaşma yoluna gidilen, 2 şubat ve 7 Şubat tarihleri arasında yapılan eylemlerin gerçekleştiği işyeri ve fabrikalar şu şekilde: "Zafer Tekstil, Güler Çuval, Sevinçler Sağlık Ürünleri, Kartal Halı, Grand Halı, İpek Halı, Has Çuval, Şireci Tekstil, Şireci Cotton ve Gürteks İşçileri." (MA)

Öne Çıkanlar