Antalya S Tipi Cezaevi'nde tutukluya tehdit: 'Sizi öldürürüz'

Antalya S Tipi Cezaevi'nde tutukluya tehdit: 'Sizi öldürürüz'
Antalya S Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ali Karakurt’un annesi gardiyanların oğlunu ölümle tehdit ettiğini aktararak, Adalet Bakanlığı’na hak ihlallerini sonlandırma çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Adalet Bakanlığı


Diyarbakır’da eylemlere katıldığı gerekçesiyle 2015 yılında gözaltına alınarak tutuklanan ve Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce hakkında "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Ali Karakurt, cezaevinde gardiyanların ölümle tehdit ettiklerini aktardı. Ailesine gönderdiği mektupta, maruz bırakıldıkları hak ihlallerini anlatan Karakurt, Hepatit B hastalığına rağmen ilaçlarının kendisine verilmediğini, hastaneye götürülmediğini ve cezaevindeki askerler tarafından sürekli darp edildiğini iletti. Karakurt, başına bir şey gelmesi durumunda ise sorumluluğun cezaevi yönetiminde olduğunu ifade etti.

‘HER GÜN ACI ÇEKİYORUM, BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLUSU ASKERLERDİR’

Karakurt’un cezaevinde yaşanan hak ihlallerine dair mektubu şöyle: "Ben rahatsızlığımdan dolayı hastaneye gidip, tedavi olmak istiyorum. İlaç kullandığım için hastaneye gitmek zorundayım. Ancak hastaneye gidişim askerler tarafından engelleniyor. Bunun üzerinde durmanızı ve gereken yerlere başvuru yapmanızı istiyorum. Her gün acı çekiyorum. Burada Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe yazdım ama bir gelişme olacağını zannetmiyorum. Eğer cezaevinde sağlığımla ilgili başıma ‘istemim’ dışında bir şey gelirse, bunda askerler sorumludur."

Ali Karakurt

‘AYAKLARIMI MORARTTILAR’

Karakurt, 21 Eylül’de ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde de hak ihlallerini anlattı. Anne Sakine Karakurt, telefon görüşmesine dair şunları söyledi: "Baskı altında olduklarını, sürekli darp edildiklerini, hatta darptan dolayı ayaklarının morardığını söyledi. Antalya S Tipi Cezaevi’nde baskı artıyor."

‘GARDİYANLAR OĞLUMA ‘SİZİ ÖLDÜRÜRZ’ DEMİŞ’

Çocuğunu en son 3 yıl önce ziyaret edebildiğini belirten anne Karakurt, oğlunun yakın bir kentteki cezaevine getirilmesini istedi. Karakurt, "Oğlum, gardiyanların kendilerine ‘sizi öldürürüz’ tehdidinde bulunduğunu aktardı. Başta Adalet Bakanı olmak üzere, tüm yetkililere çağrıda bulunuyoruz: Bu yaşananlara son verin" diye seslendi. (MA)

Öne Çıkanlar