Antalya’da öğrenci intiharları: Valilik ve üniversite tarafından doğrulandı

Antalya’da öğrenci intiharları: Valilik ve üniversite tarafından doğrulandı
Antalya Valiliği, gündeme gelen öğrenci intiharlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Bir süredir Antalya'da öğrenci intiharları gündemde yer alıyor. Öğrenci İntiharlarına dair Antalya Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Valiliği sessizliğini bozdu. Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre; kamera kayıtları incelemesinin ardından üç intihar vakasının olduğunu duyuruldu. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ise yaptığı bir açıklamada, sorumluluk ve yetki alanlarında olmamasına rağmen konuyu hassasiyetle incelediklerini ve bir komisyon kurduklarını belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada, Elmalılı Hamdi Yazır Yurt Müdürlüğü de dahil olmak üzere kentte yer alan yurt binalarındaki kamera sayılarının detayını paylaşılırken, intiharların ne zaman ve nerede gerçekleştiğine ilişkin herhangi bir ayrıntı vermedi.

Demirören Haber Ajansı'nda (DHA) yer alan haberlere göre; son 2 ay içerisinde yurtlarda kalan 3 öğrencinin pencereden atlayarak intihar etmesinin yanı sıra, bir öğrencinin de evinde yaşamına son verdiğini aktarıldı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; Bazı sosyal medya hesaplarında da intihar vakalarının tamamının Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu'nda gerçekleştiği yönünde iddialar paylaşıldı.

'Henüz hiçbir açıklama duyamadık'

Cihan Gulcan isimli bir Twitter kullancısı ise intihar vakalarından birinin 11 Mayıs'ta hayatını kaybeden kardeşi olduğunu söyledi.

İntiharın 01.47 saatlerinde gerçekleştiğini ifade eden Gulcan, ancak 05.30'da kardeşinin arkadaşları tarafından aranması öncesinde kardeşinin ölümünden haberdar edilmediğini savundu.

Ailenin bir polise kendi çabalarıyla ölüm haberini teyit ettirdiğini söyleyen Gulcan, bunun üzerine yola çıktıklarını ve Yurt Müdürlüğü'nün izinleri olmaksızın kardeşinin eşyalarını arkadaşına teslim ettiğini öğrendiğini aktardı.

Gulcan, olaya dair çok sayıda soru işaretleri olduğunu paylaştı ve "Tam bir aydır kardeşimin yokluğunun acısıyla yaşıyoruz! Aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen henüz hiçbir açıklama duyamadık. Biz de aklımızdaki sorulara cevap bulmak istiyoruz" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü de yaptığı bir açıklamada, sorumluluk ve yetki alanlarında olmamasına rağmen konuyu hassasiyetle incelediklerini ve bir komisyon kurduklarını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar