Antalya'da Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken üniversitelilere saldırı

Antalya'da Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken üniversitelilere saldırı
Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde Kürt öğrencilere, kampüs içerisinde Kürtçe şarkı söyleyip halay çektikleri esnada faşist bir grup tarafından saldırıldı.

Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde Kürt üniversite öğrencileri, kampüs içerisinde şarkı söyleyip halay çektikleri sırada faşist bir grubun saldırısına uğradı. Öğrenciler, saldırıya özel güvenliğin de destek verdiği belirtti.

Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde Kürt üniversitelilere, kampüs içerisinde şarkı söyleyip halay çekerken faşist bir grup, öğrencilerin aktardığına göre özel güvenliğin de desteğiyle kendilerine saldırdı.

Üniversiteliler darp raporu aldıktan sonra şikayetçi oldular.

Üniversiteliler saldırıya ilişkin "Biz yurtsever öğrenciler olarak devrimci özsavunmamızla gereken cevabı verdik ve vermeye devam edeceğiz! Akdeniz faşizme mezar olacak! başlığı ile bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle: "Akdeniz Üniversitesi'nde Kürtçe şarkı söyleyip halay çektiğimiz için ülkücü faşist çeteler ÖGB'nin de desteğiyle bizlere saldırmaya çalıştı. Biz Yurtsever öğrenciler olarak devrimci öz savunmamızla gereken cevabı verdik ve vermeye devam edeceğiz. Bu saldırıların ilk olmadığını ve son olmayacağını da biliyoruz. Tüm saldırılara rağmen direnişimizi büyütüyor ve kampüslerimizi terk etmiyoruz."

Öne Çıkanlar