Mahkemeden 'silah' kararı: Annesine şişe fırlatan sanığa 2 yıl hapis cezası

Mahkemeden 'silah' kararı: Annesine şişe fırlatan sanığa 2 yıl hapis cezası
Annesine şişe fırlatarak zorla parasını alan erkeğin yargılandığı davada, mahkeme, şişenin bir ‘silah’ olduğunu belirterek sanığa 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Bolu'da annesi Bircan Canayakın’a (58) şişe fırlatıp zorla parasını alma suçundan tutuksuz yargılanan Cüneyt Canayakın (29) 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Canayakın’ın annesine fırlattığı şişeyi ‘silah’ olduğunu belirtti.

DHA’nın haberine göre Bahçelievler Mahallesi'nde oturan Bircan Canayakın ve oğlu Cüneyt Canayakın arasında geçen Şubat 2021’de iddiaya göre mont parası nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Cüneyt Canayakın, annesine şişe fırlatıp, elindeki parayı zorla aldı. Bircan Canayakın da savcılığa giderek oğlundan şikayetçi oldu.

‘YAĞMA’ VE ‘ÜST SOYA KARŞI YARALAMA TEŞEBBÜSÜ’ SUÇUNDAN DAVA AÇILDI

Cüneyt Canayakın hakkında 'konutta yağma', 'üst soya karşı silahla basit yaralamaya teşebbüs' suçlamalarıyla dava açıldı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuksuz sanık Cüneyt Canayakın, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Bircan Canayakın ve taraf avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu.

HAKARETLERİ İTİRAF EDEN SANIK: BEN DE ANNEMDEN ŞİKAYETÇİYİM

Duruşmada söz hakkı verilen Cüneyt Canayakın, kendisinin de annesinden şikayetçi olduğunu belirterek, "Olay günü, hava çok soğuktu ve mont almak için annemden para istedim. Para vermeyerek bana ters laflar etti. Ben de kafasına doğru şişe attım ama isabet etmedi. Küfür ve hakaret ettiğim doğru ama malına falan zarar verip yağmada bulunmadım" dedi.

'TEDAVİ GÖRMESİNİ İSTİYORUM'

Oğlunun şizofreni hastası olduğunu belirten Bircan Canayakın ise, "Bana hakaretler edip, kafama şişe fırlattı. İş yerimdeki mallara da zarar verdi. Sürekli küfürler ve hakaretlerde bulundu. Onun tedavi görmesini istiyorum. Bu yüzden şikayetçiyim" diye konuştu.

MAHKEME: FIRLATILAN ŞİŞE ‘SİLAHTIR’

Mahkeme heyeti, sanığın annesine attığı şişeyi 'silah' kabul ederek Cüneyt Canayakın hakkında 'konutta yağmaya teşebbüs', 'üst soya karşı silahla basit yaralamaya teşebbüs' suçlarından 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

Öne Çıkanlar