Anket: Trump AB ülkeleri arasında yalnızca Polonya'da seçilebilirdi

Anket: Trump AB ülkeleri arasında yalnızca Polonya'da seçilebilirdi
Avrupa Birliği'nde yapılan bir ankette, ABD Başkanı Donald Trump Avrupa'da aday olsaydı alacağı oy oranı yüzde 17 olacaktı.

Alman Bertelsmann Stiftung Vakfı tarafından düzenlenen ankette AB ülkelerinde yaşayan 13 bin 808 kişiye, "Mümkün olsaydı ABD başkanlık seçimlerinde kime oy verirdiniz?" sorusu yöneltildi.

Trump'a oy verebileceklerini söyleyenlerin oranı ortalama yüzde 17, rakibi Joe Biden'a destek ise yüzde 45 seviyelerinde oldu. Yaklaşık yüzde 38'lik bir kesim ise iki adaya da oy vermek istemeyeceğini belirtti.

EN FAZLA DESTEK POLONYA'DA

Ankette Cumhuriyetçi aday Trump'ın rakibi Demokrat Biden'a karşı öne çıktığı tek ülke ise Polonya oldu. Lehler Trump'a yüzde 38 oranında destek verirken, Biden'a oy verebileceklerini söyleyenler yüzde 30'da kaldı.

Polonya'da ayrıca ABD'deki demokrasinin iyi işlediğini düşünenlerin oranı yüzde 77 ile oldukça yüksek bir seviyede çıktı. Buna karşılık Avrupa genelinde ise ankete katılanların yüzde 51'i Amerikan demokrasisinin başarısız olduğunu ifade etti.

Çalışmayı yürüten Isabell Hoffmann, "4 yıldır iktidardaki Trump hükümeti, AB vatandaşları üzerinde etki bıraktı. Vatandaşlar, ikili ilişkilerin önemli olduğunu düşünse de, bu ilişkinin geleceği hakkında açık sözlüler" açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar