Anket: CHP birinci parti, HDP yüzde 12,3, MHP baraj altı

Anket: CHP birinci parti, HDP yüzde 12,3, MHP baraj altı
ArtıBir Araştırma Şirketi’nin eylül ayı anketi sonuçlarına göre bu pazar seçim olsa CHP küçük farkla AKP'yi geride bırakarak birinci partiyken, MHP baraj altında, HDP'yse yüzde 12,3...

Türkiye’de 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesinde araştırma şirketleri anket verilerini paylaşmaya devam ediyor. Artıbir Araştırma’nın Eylül ayındaki seçim anketinde Millet İttifakı, Cumhur İttifakı ile arasındaki farkı koruduğu ortaya çıktı.

Türkiye Gündemi araştırması Türkiye Temsili 26 ilde telefonla anket yöntemiyle 5-14 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Araştırmaya bin 500 kişi katıldı. Anket katılımcılarına, 'Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa aşağdaki adaylardan hangisine oy verirsiniz?' sorusu soruldu. 

Ankete göre, 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy veririm' diyenlerin oranı 48,1. 

'Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy veririm' diyenlerin oranı ise yüzde 38,2 olarak ölçüldü.

Ankete göre 'kararsız' seçmenin oranı yüzde 13,7.

Son ankette CHP ve İYİ Parti öncülüğündeki Millet İttifakı, kararsızların oyları dağıtıldığında yüzde 43,8’lik oy oranına ulaşırken,  AKP ve MHP’li Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 34,4’te kaldı. İki ittifak arasındaki oy farkı 9,4 puan oldu.

CHP BİRİNCİ PARTİ, MHP BİR KEZ DAHA BARAJ ALTI 

Artıbir’in anketine partilere göre bakıldığında, birinci parti CHP oldu. CHP, kararsızların oyları dağıtıldığınnda yüzde 28,7’lik oy oranına ulaştı. İkinci sırada yer alan AKP’nin oyları ise 28,6’da kaldı. İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 15,1’i bulurken, MHP yüzde 5,8’lik oy oranı ile bir kez daha baraj altında kaldı.

HDP YÜZDE 12,3

Seçimlerin kilit partisi olarak gösterilen HDP’nin oy oranı yüzde 12,3 olarak açıklandı. Altılı Masada yer alan DEVA’nın oy oranı yüzde 4,7, Gelecek Partisi’nin oy oranı yüzde 1,9 ve Saadet Partisi’nin oy oranı ise yüzde 1,4 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar