Ankara'daki 'Onur Yürüyüşü'ne polis saldırısı: Çok sayıda gözaltı var

Ankara'daki 'Onur Yürüyüşü'ne polis saldırısı: Çok sayıda gözaltı var
Ankara'da günler öncesinden duyurulan ve Kuğulu Park'ta başlayan Onur Yürüyüşü, polis engeliyle karşılaştı. Çok sayıda kişi darbedilerek gözaltına alındı.

Fotoğraflar: Aslı Alpar 


Ankara'da Kuğulu Park'ta, Onur Haftası kapsamında gerçekleştirilmek istenen ‘Onur Yürüyüşü’ engellendi.  LGBTİ+ örgütlerinin çağrısıyla yapılmak istenen yürüyüş öncesi Kuğulu Park ve çevresi polis tarafından abluka altına alındı.

Polis Kenndy Caddesi’nde yürümek isteyenlere saldırdı. En az 30 kişi, yerlerde sürüklenerek ve ters kelepçe yapılarak gözaltına alındı. Kapatılan caddede biber gazlı polis müdahalesi yaşandı.

UniKuir'den son gelen bilgiye göre, Gözaltına alınanların ilk kontrolleri bitti. İfadelerin ardından serbest bırakılacakları tahmin ediliyor. 

YÜRÜYÜŞTE YAŞANANLAR

Polisin saldırısı sırasında KaosGL muhabiri Aslı Alpar ve Mezopotamya Ajansı muhabiri Emel Vural yaralandı. Polis müdahalesi esnasında saldırgan bir grup, LGBTİ+ bireyleri hedef alan, nefret söylemi içeren sloganlar attı.

Emel Vural (MA)

YÜRÜYÜŞ, YENİDEN REFAH PARTİSİNİN HEDEFİNDEYDİ

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner, Ankara’da düzenlenmek istenen ‘Onur Yürüyüşü’nü hedef almış, Ankara Valiliği tarafından bizzat aranarak yürüyüşe izin verilmeyeceği bilgisinin kendisine aktarıldığını söylemişti. Yürüyüşe dair, "LGBT'ye geçit yok. Yürütmeyeceğiz" diyerek hedef alan Melih Güner, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı:

"Ankara Valiliğimize, bugün yapılması planlanan LGBT yürüyüşüne kesinlikle izin vermeyeceğini bizzat arayarak belirttikleri için teşekkür ediyorum."

UniKuir hesabının aktarımına göre polis, avukatların da aralarında olduğu en az 20 kişilik bir grubu darbetti. Yakın mesafeden biber gazı sıkıldı. 

SALDIRGAN KİŞİLER LGBTİ+'LARI DARBETTİ

Polisin LGBTİ+'lara saldırısı sürerken bir grup saldırgan "Kahrolsun ibnelik yıldıramaz bizleri, susma sustukça sıra sana gelecek, kanunsuz yürüyüş istemiyoruz, Ankara uyuma onuruna sahip çık" şeklinde slogabnlar atarak tekbir getirmeye başladı.

Hedef göstermeler sonucu saldırganlar Tunalı'nın farklı yerlerinde LGBTİ+'ları darbetmeye azmetti.

LGBTİ+ bireyler, tüm engellemelere rağmen sloganlar eşliğinde yürümeye devam etti. Gazeteci Demet Aran'ın aktardığı videoda görüldüğü üzere "Kanımız aksa da Zafer İslam'ın" diyerek bağıran bir kişi gruba saldırmaya çalıştı.

Ankara Onur Yürüyüşü Komitesi, eylemi güvenli bir şekilde sonlandırdıklarını ve saat 20:00'da İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi'nde basın açıklaması gerçekleştireceklerini duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar