Ankara'da Ulu Camii'nin minaresi fırtına nedeniyle çöktü

Ankara'da Ulu Camii'nin minaresi fırtına nedeniyle çöktü
Ankara Valisi Vasip Şahin, Ulu Camii'nin minaresinin fırtınadan dolayı çöktüğünü duyurdu. Bir inşaattaki çökme nedeniyle yaralan kişilerden biri ise hastanede hayatını kaybetti.

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Fırtına nedeniyle Yenimahalle ilçemizde bir inşaatta kolon devrilmesi neticesinde üç vatandaşımız yaralanmış olup; hastaneye kaldırılan vatandaşlarımızdan biri maalesef hayatını kaybetmiştir" açıklamasını yaptı.

Şahin’in açıklaması şöyle:

"İlimizde yaşanan fırtına nedeniyle Yenimahalle ilçemizde bir inşaatta kolon devrilmesi neticesinde üç vatandaşımız yaralanmış olup; hastaneye kaldırılan vatandaşlarımızdan biri maalesef hayatını kaybetmiştir. Diğer iki yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Altındağ/Örnek mahallesi Ulu Camiinin minaresi fırtınanın etkisiyle yıkılmış ve herhangi bir can kaybı/yaralanma meydana gelmemiştir. Minareye komşu binadaki 34 vatandaşımız tahliye edilmiş olup; teknik ekiplerimiz tarafından cami civarındaki binaların kontrolü yapılmaktadır."

AFAD ise sosyal medya hesabında; "Ankara’da yaşanan yoğun yağış nedeniyle; Altındağ ilçesinde Ulu Camiinin minaresi çökmüş, AFAD Ankara ekiplerimizi tedbiren olay bölgesine yönlendirilmiştir. Çankaya ilçesinde camları kırılan bir lisedeki 4 öğrenci hastaneye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar