Ankara'da sabah ulaşımına indirim

Ankara'da sabah ulaşımına indirim
Başkentte 27 Nisan 2022 Çarşamba gününden itibaren kent içi ulaşımında 06.00-06.45 saatleri arasında ANKARAKART tam ücreti 6,5 TL’den 4,50 TL’ye düşecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, özellikle çalışanların ulaşım giderlerine destek olmak ve belli saatlerde oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla sabah saatlerinde yeni tarife uygulamasına geçiyor. 27 Nisan 2022 Çarşamba gününden itibaren kent içi ulaşımında 06.00-06.45 saatleri arasında EGO Genel Müdürlüğü’ne ait teleferik, otobüs ve raylı sistemler (Metro-ANKARAY) ile BAŞKENTRAY’da indirimli tarife uygulanacak. Bu saatler arasında ANKARAKART tam ücreti 6,5 TL’den 4,50 TL’ye düşecek.

HEDEF TOPLU TAŞIMA KULLANMAYA TEŞVİK

Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da ilk kez başlattığı bu uygulama ile trafik yoğunluğunun fazla olduğu saatleri daha erkene çekerek toplu taşıma hizmetini daha konforlu hâle getirmeyi ve özel araçları olan Başkentlileri toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik etmeyi de hedefliyor. ANKA'nın aktardığına göre, EGO Genel Müdürlüğü uygulamanın başlamasının ardından yolcu yoğunluk oranlarının saatlik dağılımları başta olmak üzere saha denetimi ile sefer raporları hazırlayarak, tespit edilen saat aralıklarına uygun hareket saatleri ve servis sayılarını belirleyecek genel bir servis planlaması da yapacak.

Öne Çıkanlar