Ankara'da polis, Azerbaycanlı avukatlarla dayanışma açıklamasına engel oldu

Ankara'da polis, Azerbaycanlı avukatlarla dayanışma açıklamasına engel oldu
Ankara Adliyesi'nde basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara, polis, 'pandemi' gerekçesiyle izin vermedi. 6 Ocak'ta aynı yerde AKP il başkanı basın açıklaması yapmıştı.

44 yıl önce bugün 24 Ocak 1977'de faşist Franco yanlıları "Atocha Katliamı" diye adlandırılan günde, Madrid'de avukatlara saldırıp 5 avukatı öldürmüşlerdi. O günden bu yana her yıl 24 Ocak günü "Tehlikedeki Avukatlar Günü" olarak anılıyor. Her yıl tehlikedeki bir ülkenin avukatlarına ithaf edilen bu gün, 2019 yılında Türkiye'ye ithaf edilmişti. Bu yıl ise Azerbaycanlı avukatlar için toplanılacak.

Ancak Azerbaycanlı avukatlara destek için bugün Ankara Adliyesi'nde bir araya gelen ÇHD Ankara Şubesi, ÖHD Ankara Şubesi, Toplumsal Hukuk ve Demokrasi İçin Hukuçular'dan oluşan avukatların basın açıklaması yapmasına, polis izin vermedi.

Polis tarafından ablukaya alınan avukatların adliye binasına girmesine izin verilmiyor.

"15 gün önce AKP’liler burada açıklama yapmalarına engel okunmazken, bize pandemi bahane ediliyor. Pandemi bahanesiyle muhalafetin sesi kısılmak isteniyor. İzin Vermeyeceğiz!" diyen avukatların adliye önündeki bekleyişleri sürüyor. 

AKP teşkilatları 81 ilde CHP'li Fikri Sağlar, Can Ataklı ve emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunun ardından AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapmıştı. 

Pandemi nedeniyle avukatlara izin vermeyen polis, AKP'li il başkanının açıklamasına müdahale etmemişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar