Ankara'da 8'inci yıl dönümünde Gezi açıklaması: 'Yeter artık' çığlığı büyük bir toplumsal isyanı tetikledi

Ankara'da 8'inci yıl dönümünde Gezi açıklaması: 'Yeter artık' çığlığı büyük bir toplumsal isyanı tetikledi
'Gezi'de somutlaşan tüm anlamlarla bu pisliği devrim temizler diyoruz.'

Ankara’da bir araya gelen Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKA-DER), Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Ana Fatma Cemevi, Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Mamak, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mamak, Kaldıraç ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri Gezi Direnişinin 8’inci yılına dair basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, ‘yeter artık’ çığlığı büyük bir toplumsal isyanı tetikledi

Gezi direnişinin 8’inci yıldönümü nedeniyle yapılan basın açıklaması HDP Mamak ilçesi binası önünde gerçekleştirildi.

Açıklamada konuşma yapan Alınteri Muhabiri Zarife Çamalan, "Yağma ve talanın sınırlarının bu ölçekte genişlemesine karşı bedenlerini ‘birkaç ağaç’ denilen anlamlara siper eden bir avuç insana vahşice saldırdılar. Geri adım atılmadı ve ‘yeter artık' çığlığı büyük bir toplumsal isyanı tetikledi" dedi.

Son dönemde devlet-mafya-siyaset ilişkisinin gündemdeki yerine işaret eden Çamalan, "Faşist rejimin bir çeteler koalisyonu olduğunun bir mafya bozuntusunun ifşalarıyla dile geldiği bu günlerde Gezi'de somutlaşan tüm anlamlarla bu pisliği devrim temizler diyoruz. Her yanından baskı sömürü, zulüm, pislik fışkıran bu düzene karşı işçi ve emekçilerin kendi kanallarında akan direniş derelerinin büyük bir nehirde buluşturulması, bunun için samimi bir birleşik mücadele hattının çağrısıdır Gezi" diye konuştu.

Öne Çıkanlar