Ankapark'taki hırsızlıkta son nokta: Çaldıkları parçaları dereden yüzdürdüler

Ankapark'taki hırsızlıkta son nokta: Çaldıkları parçaları dereden yüzdürdüler
Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolara mal edilen ve şu an çürümeye bırakılan Ankapark'taki malzemeler çalınmaya başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankapark’taki hırsızlığın önüne geçebilmek için Ankara Çayı’nın üzerine set kurdu. Hırsızların söktükleri parçaları koydukları varilin içinde dereden yüzdürerek çaldığının tespiti üzerine bu önlemin alındığı bildirildi. 

Ankapark’ın belediyeye devredilmesi için hukuki mücadelesini sürdüren ABB, buradaki israfın boyutunu 801 milyon dolar olarak duyurmuştu. Çürümeye bırakılan parktaki malzemeler çalınmaya başlandı. En son 24 Şubat’ta parktaki kablolar çalınırken ANFA Güvenlikleri, hırsızları yakalayarak emniyete teslim etmişti.

Edinilen bilgiye göre hırsızlar parktaki malzemeleri varillerin içerine doldurarak Ankara Çayı’nda yüzdürüyordu. Bu hırsızlık yöntemini öğrenen ABB, Ankara Çayı’nın üzerine set kurdu. ABB, ANFA Güvenlikleri’nin Ankapark’taki nöbetini de sıklaştırarak, hırsızlığın önüne geçmeye çalışıyor.

Parkın belediyeye devrine ilişkin  Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde süren davada duruşması ise 28 Şubat Pazartesi günü görülecek. Davada belediye parkın kendisine devredilmesini istiyor ve devrin gerçekleşmediği her gün kamu zararının arttığını kaydediyor. (ANKA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar