Amerika'nın en büyük kahvaltılık gevrek üreticisi Kellogg, 3 ayrı şirkete bölündü

Amerika'nın en büyük kahvaltılık gevrek üreticisi Kellogg, 3 ayrı şirkete bölündü
Mısır gevreği üreticisi Kellogg'un CEO'su Cahillanne, markanın üçe bölündüğünü, şirket isimlerinin daha sonra açıklanacağını duyurdu.

Kuzey Amerika'nın en büyük kahvaltılık gevrek üreticisi olan Kellogg, bugün yaptığı açıklamada tahıl ve bitki bazlı gıda işletmelerini kapatarak şirketi üçe ayırdığını duyurdu.

1894 yılında W.K Kellogg tarafından yaratılan ikonik gıda şirketi, yoluna bundan böyle üç bağımsız şirket olarak devam edecek.

Şirket son yıllarda, dondurulmuş kahvaltı ve atıştırmalık portföyünü oluşturmaya odaklanmıştı. Atıştırmalık piyasası için ürettiği ürünler, 2021'de toplam satışlarının %80'ini oluşturmuş, şirkete 11.4 milyar dolarlık net satış getirmişti.

KELLOG EFSANESİ BİTİYOR

Ancak şirketten yapılan açıklamada tek bir çatı altında ilerlemenin kâr koşullarını zorladığı belirtildi.

CEO Cahillane, "Bu işletmelerin hepsinin önemli bağımsız potansiyeli var ve bu bölünme daha fazla odaklanmayı, kaynaklarımızı farklı stratejik önceliklere uygun olarak daha iyi yönlendirmemizi sağlayacak" açıklamasında bulunurken, üç şirketin adının daha sonra belirleneceğini söyledi.

Kellog's mısır gevreklerinin son zamanlarda besleyici besin ögelerinde azaltmaya gittiği iddia edilmiş, bir porsyion mısır gevreğinin artık bir çocuk ve yetişkinin kahvaltıda alması gereken günlük besin ihtiyaçlarını karşılamadığı açıklanmıştı. (Reuters)

Öne Çıkanlar