Amedspor'dan Diyarbakır Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne tepki

Amedspor'dan Diyarbakır Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne tepki
Kulüpten yapılan açıklamada, 'Kulüpler tarafından işletilmesi gereken kantinlerin el altından başka firmalara kiralanması kabul edilemez bir hal almıştır' denildi.

Amedspor, sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajla, Diyarbakır Stadyumu için kulüpten yüksek bedelli kira alınmasına rağmen çim bakımı ve personel giderlerinin ayrıca ücretlendirildiğini ve önceliğin kulüplerde olmasına rağmen stadyumdaki kantinlerin kulüplerin haberi olmadan "el altından" başka firmalara kiralandığını duyurdu.

Açıklama metninde ayrıca, "Kullanım hakkı kulübümüzde olan locaların bilgimiz dışında ihale edilmesini şaşkınlıkla öğrenmiş bulunmaktayız" denildi.

Stadyum giderlerinin kulübün üzerinde ciddi mali yük getirdiği ve bu yıl ücretsiz tahsis beklenirken bu durumlarla karşılaşıldığı belirtilirken "Gelinen nokta da artık tahammülümüzün kalmadığını belirtmek isteriz" ifadeleri kullanıldı.

Yaşanalar karşısında milletvekillerine, STK'lara ve taraftarlara çağrı yapan Ameedspor'un paylaştığı metin şöyle:

"Spor Bakanlığı ve kendisine bağlı bulunan Diyarbakır Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından yıllardır Diyarbakır Stadyumu'nun sezonluk kullanım hakkı için kulübümüzden yüksek ücret alınması başta olmak üzere kulüpler tarafından işletilmesi gereken kantinlerin el altından başka firmalara kiralanması kabul edilemez bir hal almıştır. Ayrıca stadyumdaki reklam alanlarının kullanım hakkı için Diyarbakır Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün kulüplere haber vermeden kiralamış olmasını kabul etmiyoruz.

Diyarbekirspor ile her sezon kullanmakta olduğumuz stadyumun her iki kulübümüze de aynı ücret ile kiralanmasına rağmen kul lanım hakkı sadece haftalık maç ile sınırlı olan stadyumun ayrıca çim bakım ve personel ücretlerinin yine tarafımızdan alınması, yüksek stat kirası ödeyen kulübümüze ciddi bir mali yük olmaktadır.

Organizasyonun sahibi olması münasebetiyle kantin ve reklam alanlarının öncellikli olarak işletme hakkı bulunan kulüplerimize yazılı veya başka bir yoldan haber verilmeden tabiri caizse peşkeş çekilerek kendilerine yakın olan firmalara el altında kiralanması ve kulübümüzün bunu ancak sosyal medya mecralarında öğrenmesi kabul edilemezdir.

Ayrıca ödemesini yaptığımız locaların pandemiden kaynaklı olarak Gençlik Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nün 21.06.2021 tarih ve "E-73133786-756.01-599570" sayı numaralı yazısına istinaden alacaklı olmamıza rağmen kullanım hakkı kulübümüzde olan locaların bilgimiz dışında ihale edilmesini şaşkınlıkla öğrenmiş bulunmaktayız.

Asli görevi ilimizdeki profesyonel ve amatör spor kulüplerine destek olması gereken Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kalacak yeri olmayan Diyarbekirspor'a yer tahsisinde bile bulunmadığı için kulüp başka şehre taşımak zorunda kalmıştır.

Bilinmesini isteriz ki kulüplerimize karşı sergilenen bu haksızlıklara müsaade edilmemesi gerektiğini, gelinen nokta da artık tahammülümüzün kalmadığını belirtmek isteriz. Bu sezon yetkililerden stadyumun ilimizdeki profesyonel takımlara ücretsiz faydalandırılmasını beklerken Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün bu tavrına karşılık ilimiz milletvekillerini, STK'ları ve taraftarlarımızı bu konu karşısında durmaya davet ediyoruz."

Öne Çıkanlar