Amanos’ta maden ocağına karşı başlatılan eylem sürüyor

Amanos’ta maden ocağına karşı başlatılan eylem sürüyor
Amanos Dağları'nın yakınlarında Altın Üzüm Mahallesi’nde yurttaşların CTC adlı firmaya ait ocak ve tesislerin doğaya verdiği zarar nedeniyle başlattıkları yol kapatma eylemi sürüyor.

Antep'in İslahiye ilçesi Amanos Dağları'nın eteklerinde bulunan Altın Üzüm Mahallesi’nde, 2015 yılından bu yana aktif olarak faaliyet yürüten CTC adlı firmaya ait İslahiye Boksit Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi'nin doğaya verdiği zarara dikkat çekmek için başlatılan yol kapatma eylemi sürüyor. Sabah saatlerde tesisin doğayı tahrip ettiğini ve mahalle sakinlerinin sağlığını tehlikeye attığını belirten yurttaşlar, mahalleden tesise giden yolu trafiğe kapattı.

Yurttaşlar, tesis nedeniyle mahallede kanser vakalarının arttığını ifade ederek, maden ocağı istemediklerini dile getirdi. Özellikle üzüm bağları ve zeytinliklerin kuruduğunu belirten yurttaşlar, maden ocaklarının tarım arazilerine yapılmasına tepkili. Ateş yakan yurttaşların bekleyişi sürerken, yurttaşlar talepleri karşılana kadar yolu trafiğe açmayacaklarını belirtti.

Mahallelilerin talepleri ise şu şekilde: "Ruhsat sahası dışında ağaç sökümü olmasın. Akşam 17.00’den sonra kamyon geçişi yasak olsun. Yollar 30 dakikada bir yıkansın. Hız kurallarına riayet edilsin, korna çalınmasın, yolların bakımı yapılsın. Kesilen ağaçların yerine ağaç dikilmesini istiyoruz. ÇET raporunun temin edilmesini istiyoruz." (MA)

Öne Çıkanlar