Altun'dan 'A Haber' açıklaması: Bu vandallık medya özgürlüğüne bir saldırıdır

Altun'dan 'A Haber' açıklaması: Bu vandallık medya özgürlüğüne bir saldırıdır
'Görevinin başındaki habercilere yönelik şiddet asla kabul edilemez.'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Şile'de A Haber ekibine yapılan saldırıyı kınayarak "Bu vandallık aynı zamanda medya özgürlüğüne de bir saldırıdır." dedi.

İletişim Başkanı  Fahrettin Altun, haber takibi yapmak için İstanbul'un Şile sahiline giden A Haber muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ile kameraman Ayhan Arıtürk'un cankurtaranlar tarafından saldırıya uğramasına ilişkin sosyal medya platformu Twitter'dan bir açıklama yaptı. 

Altun, yaptığı paylaşımda, "A Haber ekibinin Şile'de haber takibi yaparken İBB çalışanları tarafından hakaret ve fiziksel saldırıya uğramalarını kınıyorum. Darp edilen kameraman Ayhan Arıtürk ve muhabir Çağdaş Evren Şenlik ile A Haber ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye belirtti. 

Altıun, "Görevinin başındaki habercilere yönelik şiddet asla kabul edilemez. Bu vandallık aynı zamanda medya özgürlüğüne de bir saldırıdır. Basın özgürlüğünü dilinden düşürmeyenlerin, bu saldırıya seslerini çıkarmamaları onlar adına bir utanç vesikası olarak kalacaktır" dedi.

Öne Çıkanlar