Altın Portakal jürisi açıklandı

Altın Portakal jürisi açıklandı
59'uncu Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi belli oldu. Jüri başkanlığını Yeşim Ustaoğlu yürütecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 1-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi belli oldu.

59. Antalya Altın Portakal Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisinin başkanlığını; 1984 yılında ilk kısa filmi "Bir Anı Yakalamak" ile başlayan ve 2016’da Antalya Film Festivali’nin Uluslararası Yarışması’nda En İyi Film Ödülünü alan "Tereddüt"e uzanan filmografisinde her daim üreten, filmleri Venedik, Berlin, San Sebastian, Abu Dhabi, Moskova, Tokyo gibi önemli festivallerden övgü ve ödüller ile dönen, Türk sinemasının auteur yönetmenlerinden, senarist ve yapımcı Yeşim Ustaoğlu yürütecek.

Altın Portakal heyecanı yaşayacak 10 filmi değerlendirecek jüri üyeleri ise oyuncu-yönetmen Ahmet Mümtaz Taylan, yönetmen-senarist Azra Deniz Okyay, müzisyen Harun Tekin, şair Haydar Ergülen, oyuncu Nurgül Yeşilçay ve görüntü yönetmeni Uğur İçbak olacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yaptığı 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum direktörlüğünü ise Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu yürütüyor.

   

ALTIN PORTAKAL'DA 10 FİLM YARIŞIYOR

14 kategoride Altın Portakal Ödülleri'nin sahiplerini bulacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na bu yıl 46 yapım başvurdu. Sevin Okyay, Mehmet Açar ve Muammer Brav'dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucu belirlenen 10 film Türkiye'de ilk kez Antalya'da sinemaseverlerle buluşacak.

Belmin Söylemez'in yönettiği 'Ayna Ayna'; Ümit Köreken yönetmenliğindeki 'Bir Umut'; yönetmenliği Onur Ünlü'ye ait 'Bomboş'; Burak Çevik, Sofia Bohdanowicz ve Blake Williams'ın birlikte yönettikleri 'Gidiş O Gidiş'; Atalay Taşdiken'in yönettiği 'Hara'; Kaan Müjdeci yönetmenliğindeki 'Iguana Tokyo'; Selcen Ergun'un yönettiği 'Kar ve Ayı'; Özcan Alper'in yönettiği 'Karanlık Gece'; Emin Alper'in yönettiği 'Kurak Günler' ve İsmet Kurtuluş ile Kaan Arıcı'nın birlikte yönettikleri 'LCV (Lütfen Cevap Veriniz)' bu yıl Antalya'da yarışma heyecanı yaşayacak.

840 BİN LİRA ÖDÜL DAĞITILACAK

Ana jürinin kararı sonucunda Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'ndaki tüm kategorilerde toplam 840 bin TL tutarında ödül verilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar