Altılı Masa'da vaat tartışması

Altılı Masa'da vaat tartışması
+Gerçek'e konuşan DEVA ve Gelecek Partililer, Kılıçdaroğlu'nun vaatlerinin 6’lı Masa'ya mal edilmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Seda TAŞKIN 


+GERÇEK- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, KYK borçlarının faizinin silinmesinden, araçlardaki ÖTV'nin indirilmesine kadar, son dönemde peş peşe dikkat çekici vaatlerde bulundu. Kamuoyunda ses getirse bu vaatler 6’lı masada rahatsızlık yarattı. 

DEVA PARTİSİ: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KRİTERİNE UYMASI GEREKİR

+Gerçek’in edindiği bilgiye göre, Deva Partisi bu vaatlerin mutabakata varılmadan 6’lı masaya mal edilmesine karşı. 

Deva Partili yetkililer sadece 6’lı masada imzaladıkları metinler üzerinde mutabık olduklarını belirterek, vaatlerin bütçeleme, uygulanabilirlik ve sürdürülebilirlik kriterlerine uyması gerektiğine dikkat çekti. Diğer partilerin kendi vaatleri ile ilgili bir taahhütlerinin olmadığını vurguladı. 

GELECEK PARTİSİ: HAZİNEDEN FEDAKARLIK ETMEK, SORUNLARI ÇÖZMEZ

+Gerçek'e konuşan Gelecek Partisi yetkilileri de hazine gelirini eksiltici uygulamalar içeren vaatler konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Kaynağın mutlaka açıklanması gerektiğini belirten parti yetkilileri "Hazineden fedakârlık etmek, sorunları çözmez" dedi. 

Ayrıca DEVA ve Gelecek Partili yetkililer, popülist vaatlerin uygulanabilir olmaması halinde seçmende güven kaybına sebep olabileceğine dikkat çekti. 

İYİ PARTİ'DE 'BEN' RAHATSIZLIĞI 

İYİ Parti’de ise vaatlerin içeriğinden çok, sunuş şekline yönelik bir itiraz söz konusu. +Gerçek'e konuşan İYİ Partili yetkililer, Kılıçdaroğlu’nun "biz" dili yerine "ben" diline dönmesinden rahatsız olduklarını ifade etti. 

SAADET VE DEMOKRAT PARTİ RAHATSIZ DEĞİL 

6’lı Masa'da Kılıçdaroğlu'nun vaatlerine ilişkin herhangi bir rahatsızlık dile getirmeyen partiler ise Saadet Partisi ve Demokrat Parti oldu. Hem Saadet Partili yetkililer hem de Demokrat Partili yetkililer, Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini seçim kampanyası kapsamında değerlendirdiklerini belirterek, "rahatsız değiliz" dedi. 

Öne Çıkanlar