Altaylı'dan Hakan'a: Mahallene uza!

Altaylı'dan Hakan'a: Mahallene uza!
Altaylı sergi saldırısı sonrası eserlere küfretme hakkını savunan Ahmet Hakan'a, 'Tek gördüğün şey penisse...' diye seslendi.

HABER MERKEZİ- Abdülmecid Efendi Köşkü'ndeki Koç Kolleksiyonu'na saldırının ardından, eserlere küfretme hakkını savunan Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan'a, "Aklının kaldığı mahalleye dön" dedi.

Altaylı, 'Sergiye değil, psikiyatra git' başlıklı yazısına, " Ar edip susacağına, arsızlık edip, 'Kesin tıraşı, inceden uzayın' diyor. Bir sergide sergilenen sanat eserlerine 'küfretme' özgürlüğünü korumak istiyor. Kendisinin herkese ve her şeye 'tıraş yapma hakkı var', ama başkası, "Bu tıraş iyi olmamış' deyince 'Uzayın". Benim boyum 1.90 yavrucuğum, uzamak sana yakışır ama bu yaştan sonra uzayamazsın, bu yaştan sonra sınıf atlayamayacağın gibi" sözleriyle başladı.

SERGİYİ BASSINLAR MI İSTİYORSUN

Altaylı, sert eleştirilerle dolu yazısını şöyle sürdürdü: "Sen sanata, sanatçıya hakaret edip hedef göstermemiş gibi yaparak hedef gösterirsen, senden bir tık aşağıda bir kültüre sahip olanlar da gider o sergiyi basar evladım, bu mu istediğin."

'TEK GÖRDÜĞÜN ŞEY PENİSSE'

"Şaptan şeker olmaz, hatta birilerine şeker olduğunu yuttursa da olmaz." diyen Altaylı, "O yüzden de diyebileceğin tek şey, "Penislerin karşısında el pençe divan mı duracağız?" olur.Vallahi hangi cinsel organın karşısında el pençe divan duracağına biz karışamayız ama koskoca bir heykele bakıp orada sadece penisi görmeye çabalıyorsan, sana tavsiyem sergilere değil, psikiyatrlara gitmen olacaktır." ifadelerini kullandı.

Altaylı yazısını şöyle noktaladı: "Aslında kızdığımız tavrın değil.Bu tavırdan çok var. Kimi içine tükürür sanatın, kimi basar, kırar döker. Aynı kültürün ürünüsünüz hepiniz. Benim kızdığım, olmadığın bir şey gibi görünme çaban ve bunu iki kadeh şarap kadar ucuza ve kolaya mal etmeye çalışman.Bu nedenle bizim bir yere uzayacağımız falan yok. Ama sen istediğin zaman hâlâ aklının ve kafa dengi arkadaşlarının kaldığı mahallene geri uzayabilirsin"

Öne Çıkanlar