Alper Görmüş: Toplumsal alıklaşma yaşanıyor

Alper Görmüş: Toplumsal alıklaşma yaşanıyor
Gazeteci Alper Görmüş, yandaş basını ve “toplumsal alıklaşmayı” anlattı, Don’t Look Up filminin neden bu kadar sevildiği hakkındaki görüşlerini paylaştı.

+GERÇEK - Bilgehan Uçak’ın Gündemin Gerçekleri’ndeki konuğu Serbestiyet yazarı Alper Görmüş’tü. 

Uzun yıllar Medyakronik sitesinde basının "tuhaflıklarını" inceleyen, daha sonra çeşitli mecralarda da medyayı takibe devam eden Alper Görmüş, Netflix’te yayınlanan ve basını hicveden Don’t Look Up (Yukarı Bakma) filmi üstüne de ayrıntılı bir çözümlemede bulundu -tabii ki spoiler vermeden! 

Çok kısa bür süre içinde Netflix’in en çok izlenen beş filminden biri olmasının "popülist liderler çağında" yaşamamızla ilgisi olduğunu da söyledi. Trump, Orban, Bolsonaro, Putin, Erdoğan, Modi, Heider… Filmde de Meryl Streep’in canlandırdığı "kadın Trump" karakteri…

Alper Görmüş, "toplumsal alıklaşma" diye tarif ettiği halimizin sebeplerini ve yol açtığı sorunları da Gündemin Gerçekleri’nde tarif etti. Dünden bugüne basının nasıl "dönüştüğünü" de bazen somut kişiler, bazen de zihniyetler üzerinden anlatırken birbirinden matrak gazete manşetlerini de hatırlattı. 

Basının niteliksizleşmesin, çeşitli örnekler üzerinden gösteren Görmüş, bazı haberleri okuyup "Ne yapmak, ne demek istiyorlar gerçekten anlamıyorum!" dedi. Her şeye rağmen, eskiden daha işlerin hatta "yalakalığın" bile daha nitelikli yapıldığının altını çizdi.

Kâğıt gazetenin tarihe karışmak üzere olduğunu söyleyen Görmüş’e göre çeşitlenen internet medyası artık merkezde. Merkez medyanın internet medyası olmadan düşünülemeyeceğini söylerken bu gidişatın pek çok olumlu sonuca yol açtığını da ifade etti.

Öne Çıkanlar