Alpay Özalan, Ekşi Sözlük'teki Feyyaz Uçar'ın anısını sildirince başlık gündem oldu

Alpay Özalan, Ekşi Sözlük'teki Feyyaz Uçar'ın anısını sildirince başlık gündem oldu
Beşiktaş'ın eski futbolcusu Feyyaz Uçar'ın, Alpay Özalan hakkındaki anılarına mahkeme erişim engeli getirdi ve başlık silindi. Ancak başlık Ekşi Sözlük'te bir anda tekrar popüler oldu.

Eski futbolcu ve AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Beşiktaş'ın efsanevi golcülerinden Feyyaz Uçar'ın kendisi için "Gördüğüm en yalancı kişi" dediği anısına dair, Ekşi Sözlük'te yer alan başlığa erişim engeli getirdi. 'Feyyaz Uçar'ın Alpay Özalan anısı' başlığı, Özalan'ın talebiyle İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından silindi. Ancak bu hamle sonrasında, söz konusu olay sözlüğün en popüler başlıklarından biri haline geldi.

Ekşi Sözlük tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği’nin Fehmi Alpay Özalan'ın talebi üzerine verdiği 17.06.2022 tarih ve 2022/5438 d. iş sayılı kararı uyarınca bu başlıkta yer alan içeriklere erişimin engellenmesine ve içeriklerin yayından çıkarılmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Ancak bu kararla içerikleri silinen başlık hızla yeniden doldu. Birçok kullanıcı söz konusu olaydan erişim engeli kararı sayesinde haberdar olduklarını yazdı.

Birçokları da 'Streisand etkisi' olarak bilinen ve bir şeyin saklanmaya, gizlenmeye, sansürlenmeye veya kaldırılmaya çalışılması sonucunda daha fazla ilgi görerek çok daha geniş kitlelere ulaşmasını anlatan durumun yaşandığına dikkat çekti.

FEYYAZ UÇAR NE DEMİŞTİ?

Geçmişte Süper Lig'in yayıncı kuruluşunda ekrana gelen Quiz adlı programda 'en'leri yorumlayan Feyyaz Uçar’ın "En yalancı kim?" sorusuna "Alpay" yanıtını vermişti.

Özalan'ın evinde kaldığını ve sonrasında da kiracısı olduğunu anlatan Uçar, programda şunları söylemişti:

"Alpay, yani ben öyle bir oyuncu görmedim. Bunu yüzüne karşı da söylemişimdir. Alpay’ı ben evime aldım, tesiste kalıyordu. Ben yıllarca Avcılar’da oturduğum zaman okula gidip gelirken bu zorluğu çekmiş bir adamdım. Zaman zaman tesiste kalmanın ne kadar sıkıntılı olduğunu biliyordum. Evime gel dedim, gel bende kal.

Evimi Alpay’a daha sonra kiraladım, ama evimin kirasını kendime yine ben ödedim. Onu bile ödemedi adam. Mesela geliyordu benden para alıyordu, elektrik parasını yatıracak. Geliyordum, ertesi gün yine elektrik yok. Oğlum diyordum nerede bu diyordum, abi vallahi yatırdım, billahi yatırdım, oğlum yalan söyleme bak, yatırmadıysan bugün yatıralım, gece karanlıkta kalmayalım. Yemin ediyor, akşam yine elektrik yok.

Ertesi gün geliyordu bu, gelirken de hep bir çiçek, eli boş gelmez, iki kurabiye alır, bir tane çikolata alır, abi ya ben yatırmadım diye… Onun üstüne tanımam yani, sevimlidir yani ama… Adam ne görürse alıyor, gidiyor bir yerden araba teybi alıyor, bir taraftan walkman alıyor, her gün kapıda birileri geliyor, bizden aldı malı parayı ödemedi, adres burada. Ben iyi sponsorluk yaptım Alpay’a…"

Öne Çıkanlar