Almanya Türkiye'nin turizm kentlerini seyahat kısıtlaması kapsamına aldı

Almanya Türkiye'nin turizm kentlerini seyahat kısıtlaması kapsamına aldı
Seyahat uyarısından muaf tutulan Aydın, İzmir, Muğla ve Antalya 9 Kasım'dan itibaren seyahat uyarısı kapsamında yer alacak.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Coronavirus nedeniyle riskli ülkeler arasında görülen Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısında güncelleme yaptı.

Daha önce seyahat kısıtlaması kapsamından çıkarılan Aydın, İzmir, Muğla ve Antalya da 9 Kasım'dan itibaren seyahat uyarısı kapsamında yer alacak.

Yaz turizm sezonunda Türkiye'nin seyahat uyarısı yapılan ülkeler listesinden çıkarılması için Ankara ile Berlin arasında yoğun görüşme trafiği yaşanmış, Türkiye, Almanya'ya güçlü baskı uygulamıştı. Ankara'nın Coronavirus'le mücadelede kapsamlı bir turizm ve hijyen konsepti sunmasının ardından Almanya, turizmin yoğun olduğu Aydın, İzmir, Muğla ve Antalya illerini seyahat uyarısının dışında bırakmıştı.

BU İLLERDEN ÇIKANLAR KENDİ İMKANLARIYLA TEST YAPTIRACAKLAR

Ancak diğer iller gibi bu dört ilden Almanya'ya geri dönmek isteyenler de yola çıkmadan 48 saat içinde kendi imkanlarıyla Türkiye'de CoronavirUs testi yaptırmakla yükümlü. Testi pozitif çıkanların yine Türkiye'de 14 günlük karantinaya girmeleri ya da hastalık durumunda tedavilerini Türkiye'de yaptırmaları gerekiyor.

Dışişleri Bakanlığı'nın son güncellemesiyle Türkiye'deki dört ilin muafiyeti 9 Kasım itibarıyla sona erecek. Ülke ya da bölgelere yönelik seyahat uyarısı, seyahat yasağı anlamına gelmiyor. Dışişleri Bakanlığı bu ülkelere gerekli olmayan turistik seyahatlerden kaçınılması uyarısında bulunuyor. Ancak Bakanlık'ın seyahat uyarısı yaptığı ülkeye gidenler, seyahat sigortası gibi konularda çıkabilecek hukuki sorunlardan kendileri sorumlu oluyor. (Deutsche Welle Türkçe)

Öne Çıkanlar