Almanya Sol Parti milletvekili Akbulut 'Yeşil' hesabından ölümle tehdit edildi

Almanya Sol Parti milletvekili Akbulut 'Yeşil' hesabından ölümle tehdit edildi
Almanya Sol Parti fedral milletvekili Gökay Akbulut, son zamanlarda yurt içinde de bir çok kişinin tehdit aldığı 'Yeşil' hesabından ölümle tehdit edildi.

ARTI GERÇEK- Almanya Sol Parti fedral milletvekili Gökay Akbulut, hem Türkiye aşırı milliyetçilerinin hem de Almanya'daki aşırı sağcıların hedefinde.

Gökay Akbulut, Ocak ayının sonunda Instagram hesabından, üzerinde Türkçe "Ölüm seni bulacak" yazılı bir tabanca olan bir fotoğrafla tehdit edildi. Sol Parti'den Salı günü yapılan açıklamaya göre, mesaj, kod adı Yeşil olarak tanınan eski kontrgerilla Mahmut Yıldırım fotoğrafı altında gönderildi. Kürt-Alevi kökenli sosyal bilimci milletvekili Akbulut 2020'de de aynı adresten Jandarma Gizli Teşkilatı 'Jitem' adı altında bir ölüm tehdidi almıştı.

Akbulut, Türkiye'de tutuklanan HDP'lilere destek verdiği ve HDP'li siyasilerin serbest bırakılması çağrısında bulunduğu için tanınan bir isim. Akbulut gelen tehditler üzerine suç duyurusunda bulunmuş ama Alman makamları tehdit eden kişi veya kişilerin Türkiye'de bulunuyor oldukları bilgisini paylaşmaları dışında başka bir bilgi edinemedi.

Akbulut, federal hükümetten, Almanya'da faaliyet gösteren "Bozkurtlar" veya "Almanya'daki Türkiye İdealist Dernekleri Federasyonu" gibi derneklerin yasaklanmasını ve hükümetin Türk polisi ve gizli servis yetkilileriyle çalışmayı bırakması çağrısında bulundu.

Sol Parti göç politikası sözcüsü Akbulut, geçen yıl da Sol Parti'nin diğer üyeleri gibi, "NSU 2.0" ile aşırı sağcı NSU katilleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'a atıfta bulunulan tehdit e-postaları almıştı.

 

Öne Çıkanlar