Almanya PKK ve Hamas'ın bayraklarını yasakladı

Almanya PKK ve Hamas'ın bayraklarını yasakladı
Aşırı sağ, ırkçı, homofobi ve inanç karşıtı suçların cezası sertleştirildi. PKK ve Hamas'ın bayrakları da yasaklandı.

Almanya'da federal meclis, aşırı sağcılık, ırkçılık, homofobia ve antisemitizmle mücadele bağlamında ceza kanununda yer alan çok sayıda maddeyi sertleştirdi. Bu kapsamda düşman listesi adı verilen listeleri yayanlar bundan böyle cezalandırılacak. Almanya Adalet Bakanı Christine Lambert konuyla ilgili açıklamasında, "Bu adımla kışkırtıcıların körüklediği korku ve sindirme iklimine karşı kararlı bir tepki veriyoruz" dedi.

Alman parlamentosu alt kanadı Bundestag, Avrupa Birliği zirvesinden hemen sonra perşembeyi cumaya bağlayan gece aralarında PKK ve Filistinli Hamas’ın yer aldığı birçok örgütün bayrağını da yasakladı.

Belli bir örgütün bayrağının yasaklanması için, o örgütün Avrupa Birliği'nin (AB) 'terör listesi'nde yer alması yeterli sayılacak. İlgili kararla bundan böyle, son zamanlarda Almanya'da İsrail karşıtı gösterilerde sıkça görüldüğü gibi Hamas'ın bayrağını taşıyanlar suç işlemiş sayılacak.

Yasa tasarısı Başbakan Angela Merkel hükümeti tarafından sunuldu. Parlamento üst kanadı olan yasama organı Bundesrat’ın (Federal Konsey) da yasa tasarını onaylaması bekleniyor.

Yasa kapsamında "aşırılıkçı forumlarda", kişisel veriler içeren "düşman listeler" yayınlanması da yasaklandı.

Yahudilere, Müslümanlara, eşcinsellere ve engellilere karşı nefrete tahrik daha ağır bir şekilde cezalandırılacak.

Şimdiye kadar, mektuplar veya e-postalar, kamuya açıklanmadıkları takdirde nefrete teşvik olarak değerlendirilmiyordu. Bu boşluk da kapandı.

IRKÇILARA VE YABANCI DÜŞMANLARINA VATANDAŞLIK VERİLMEYECEK

Yasa değişikliği ile Almanya'da bundan böyle ırkçı, yabancı düşmanı ya da antisemit bir suç işleyen yabancıların, aldıkları cezanın büyüklüğünden bağımsız olarak Alman vatandaşlığına başvuruları kabul edilmeyecek. Almanya'da koalisyon hükümetinin büyük ortağı olan CDU'nun (Hristiyan Demokrat Birlik) iç politika sözcüsü Mathias Middelberg, insan düşmanı suçların asla hafife alınamayacağını dile getirdi.

Parlamentonun onayını alan yasa değişikliği, vatandaşlık testindeki soruları içeren kataloğun da, olası antisemitik görüşleri de kapsayacak şekilde yenilenmesini öngörüyor.

Öne Çıkanlar