Almanya'da Heidelberg üniversitesinde silahlı saldırı: Saldırgan polis tarafından öldürüldü

Almanya'da Heidelberg üniversitesinde silahlı saldırı: Saldırgan polis tarafından öldürüldü
Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde yer alan Heidelberg kentinde Tıp Fakültesi konferans salonunda silahla ateş eden bir kişi polis tarafından öldürüldü. Olayda yaralananlar oldu.

Almanya'nın güneybatısında yer alan Heidelberg kentinde Mannheim polisinin verdiği bilgiye göre, Tıp Fakültesi amfisinde silahla ateş ederek birkaç kişinin yaralanmasına neden olan saldırgan polis tarafından öldürüldü.

Polisin öğleden sonra 13.50 civarında duyurduğu üzere, "yalnızca bir fail bir konferans salonunda uzun namlulu bir silahla birkaç kişiyi yaraladı." Olayda tam olarak kaç kişinin yaralandığı henüz bilinmiyor.

Ayrıca polis, yaralılardan kaçının durumunun ağır olduğuna ilişkin açıklama da yapmadı.

Polisin paylaştığı bilgiye göre, bölge şu anda koruma kordonu altına alındı. Polis, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Meslektaşlar güçlü güçlerle sahada ve hala yerleşkeyi ve çevredeki alanları kontrol ediyor ve güvenlik altına alıyor" dedi.



İDDİA: SALDIRGAN DA ÖĞRENCİYDİ VE KENDİNİ VURDU

Alman Haber Ajansı'nın (DPA) edindiği bilgiye göre, silahlı saldırganın kendisinin de öğrenci olduğu ifade edildi. İlk bulgulara göre, saldırganın siyasi veya dini hiçbir saiki yoktu.

Yanında birkaç uzun silahla amfiye gelen saldırganın önce insanlara ateş açtığı sonra da kendini vurduğu iddia edildi.

Öne Çıkanlar