Almanya Cumhurbaşkanı: Ukrayna hükümeti, Kiev'i ziyaret etmemi istemedi

Almanya Cumhurbaşkanı: Ukrayna hükümeti, Kiev'i ziyaret etmemi istemedi
Dayanışma için Ukrayna'ya gitmek istediğini dile getiren Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Kiev'de istenmediği için ziyarette bulunmadığını belirtti.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de istenmediği için ziyarette bulunamadığını söyledi.

Polonya'yı ziyaret eden Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, başkent Varşova'da açıklamalarda bulundu.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrej Duda'nın "Ukrayna ile ortak Avrupa dayanışmasının güçlü bir işaretini vermek için Baltık ülkelerinin devlet başkanlarıyla birlikte Kiev'e gitmeyi teklif ettiğini" aktaran Steinmeier, Ukrayna'yla dayanışma için Kiev'e gitmek istediğini belirtri.

Ukrayna'nın ziyaretini istemediğini söyleyen Steinmeier, "Bunun için hazırdım. Ama açıkçası, kabul etmeliyim ki, bunu Kiev de istemedi" diye konuştu.

UKRAYNALI DİPLOMAT: ŞU ANDA KİEV'DE HOŞ KARŞILANMIYOR

Alman Bild gazetesi de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in Kiev'i ziyaret talebine ret cevabını verdiğini yazdı.

Haberde ayrıca Ukraynalı bir diplomatın konuya ilişkin, "Hepimiz Steinmeier'in Rusya ile yakın bağlarını biliyoruz. Şu anda Kiev'de hoş karşılanmıyor. Bunun değişip değişmeyeceğini göreceğiz" sözlerine yer verildi.

Öne Çıkanlar