Almanya'dan Çin çıkışı

Almanya'dan Çin çıkışı
Araştırmalar, yeni virüsün genetik diziliminin insan yapımı olamayacağını kanıtlamıştı.

ABD’nin koronavirüsün (Covid-19) Çin’deki bir labarotuvarda çıktığı iddiasını araştırdığını açıklamasının ardından, Almanya’dan da bu yönde bir çıkış geldi.

Almanya Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Çin yönetiminin koronavirüs salgınının nasıl başladığına dair bilgileri şeffaf bir şekilde paylaşması gerektiğini ifade etti. "Çinliler, dünya çapındaki bu krizle ilgili olarak tamamen şeffaf olmak zorunda. Özellikle de virüsün ortaya çıkışı hakkında" diyen Müller, "Virüs Wuhan kentinde ilk görüldüğü anda Çin'in konuyu uluslararası bilgi alışverişine açması gerekirdi" dedi.

ALMANYA'DA COVİD-19 VAKALARINDA SON DURUM

Koronavirüs vakalarını kontrol altına aldıklarını duyuran Almanya’da, Robert Koch Enstitüsü'nün açıkladığı verilere göre hastalanan kişi sayısı son 24 saatte 2 bin 458 artarak 139 bin 897’ye yükseldi. Aynı süre içinde 184 kişinin hayatını kaybetmesiyle, Covid-19 hastalığından yaşamını yitirenlerin toplam sayısı da 4 bin 294’e çıktı. Öte yandan Enstitü, sağlığına yeniden kavuşanların sayısının ise yaklaşık 88 bin olduğunu duyurdu.

BİLİM NE DİYOR?

Bilim insanları, yeni korona virüsünün bir önceki SARS virüsünden evrimleştiğini belirtiyor. Araştırmalar, yeni virüsün genetik diziliminin insan yapımı olamayacağını kanıtlamıştı. Bilim dünyası, özellikle sosyal medyada ısrarla dile getirilen bu iddiaya komplo teorisi gözüyle bakıyor. Wuhan’daki Viroloji Enstitüsü de, virüsün laboratuvardan çıktığı iddiasını yalanlamıştı.

ABD Genelkurmay Başkanı Mike Milley de, geçtiğimiz hafta Amerikan istihbaratının bu iddiayı incelediğini ama ellerindeki kanıtların, virüsün doğal bir şekilde ortaya çıktığına işaret ettiğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar