Almanya bir kez daha bir Kürt gencini sınır dışı ediyor

Almanya bir kez daha bir Kürt gencini sınır dışı ediyor
Siyasi baskılardan kaynaklı 3 yıl önce Almanya'ya göç eden Bülent Çelik, Türkiye'ye teslim edilmek için Frankfurt Havalimanı'nda bekletiliyor.

Türkiye'de siyasi baskılar nedeniyle 3 yıl önce Almanya'ya yerleşen Kürt Bülent Çelik, Frankfurt Havalimanı'ndan Türkiye'ye teslim edilmek üzere bekletiliyor.

Almanya'daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Çelik'in sınır dışı edilmesine tepki göstererek, sosyal medyada şu paylaşımlarda bulundu:

"Son zamanlarda Almanya çok sayıda yurtsever Kürtleri Türkiye'ye deport etmeye çalıştı. Dün akşamdan bu yana Bülent Çelik adında bir yurtsever Kürt Frankfurt Havalimanı’nda Türkiye'ye deport edilmek üzere bekletiliyor. Ailesi ve yakınları endişeli ve kaygılıdır. Bülent Çelik öğlene doğru Türkiye’ye isteği dışında zorla deport edileceği söylenmiş. Frankfurt havaalanında telefonu elinden alınmış ve kimsenin kendisine ulaşmasına izin verilmiyor. Avukatı yok. Ailesi iradesi dışında ve cezası olmasına rağmen gönderilmesine tepkili yardım bekliyor."

Zümrüt, "Bülent Çelik'e öğlene doğru Türkiyeye isteği dışında zorla deport edileceği söylenmiş.Frankfurt havaalanında telefonu elinden alınmış ve kimsenin kendisine ulaşmasına izin verilmiyor Avukatı yok.Ailesi iradesi dışında ve cezası olmasına rağmen gönderilmesine tepkili yardım bekliyor" dedi.

Öne Çıkanlar